Aykut Erdoğdu: AKP artık tarihsel misyonunun sonuna geldi

Aykut Erdoğdu:  AKP artık tarihsel misyonunun sonuna geldi
Yazılı basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, pandemi sonrası Türkiye’de işsizlik patlaması olacağını ifade ederken, “Benim gördüğüm şu: AKP artık tarihsel misyonunun sonuna geldi” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, AKP iktidarına yönelik eleştirilerini dile getirdiği yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

İktidarın yanlış politikaları sonucu ülkenin korkunç borçlu bir ülke haline geldiğini, pandemi sonrası Türkiye’yi büyük bir işsizlik ve işsizlikten doğacak sorunların beklediğini anlatan Erdoğdu, sırf AKP yönetimde olduğu için, Türkiye’nin umutsuz bir döneme girdiğini söyledi.

“Oysaki saygın, basiretli, yolsuzluklara bulaşmamış ve şeffaflıktan yana bir iktidar olsaydı, bugün dünyanın her tarafından nakit fışkırırken, bize sonsuz ucuz kaynaklar gelir, bunlar da verimli alanlara yansıtılabilirdi. Biz de bu salgını bu kadar çaresiz, maske bile bulamayıp ibanla para toplamaya çalışarak geçirmek zorunda kalmazdık” diyen Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi:

“Benim gördüğüm şu: AKP artık tarihsel misyonunun sonuna geldi. Sadece AKP değil, insanları din ile aldatanların siyasi misyonların sonuna gelindi. Bunlar bu süreçte bugün gördüğümüz üzere daha da saldırganlaşacaklar, daha çok iftira atıp daha çok kötülük yapacaklar.”