Babacan esnaf ziyaretinde ''75 yaşındayım böyle bir dönem görmedim'' sözleriyle karşılandı

Babacan esnaf ziyaretinde ''75 yaşındayım böyle bir dönem görmedim'' sözleriyle karşılandı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

   75 yaşındaki bir esnaf Ali Babacan’a “Hayat pahalılığı var. Emekli bitti işçi bitti memur bitti. Nasıl olacak bu iş? Buna sürekli oy verdik, mahvolduk. Tek adam rejimiyle olmuyor. Sabrımız kalmadı, 75 yaşındayım ben böyle bir dönem görmedim” diye dert yandı. Esnafın bu sözleri üzerine Ali Babacan “Ülkeyi yöneten insanların hem dürüst hem de işinin ehli olması gerekiyor” diyerek cevap verdi. 75 yaşındaki esnaf Ali Babacan’ı “Bittik artık, yeter. Bir siz bir de Meral Akşener’den umudumuz var” sözleriyle uğurladı.

 

   Babacan’ın bir sonraki durağı bir giyim mağazası oldu. Burada esnaf maliyetlerin artması ve kar marjlarının düşmesinden duyduğu rahatsızlığı “Fiyatlar yüzde 40-55 artmış durumda. Maliyetler arttığı için satış fiyatını düşürmek zorunda kalıyoruz, kar marjımız azalıyor. Şu an 140 liraya sattığımız bir mal geçen sene 100 liraydı. Normal kar marjımızı koyarsak 170 liraya satmamız gerekiyordu fakat mecburen fiyatı düşürmek zorunda kalıyoruz. Üretici bittikten sonra üreticiye sahip çıkacağız dediler ama dönüp baktıklarında Türkiye’de üretici kalmadı” sözleriyle dile getirdi.

 

   DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan esnaf ziyareti sırasında yolda karşılaştığı öğrencilerle konuştu. Öğrencilerin “Tek isteğimiz yurtdışına çıkmak. Amerika videoları izleyerek Amerikalı olduk” sözleriyle yurt dışında yaşamak istediklerini dile getirmeleri üzerine Babacan “Dünyayı tanımak önemli ancak kalbimiz her zaman ülkemizde olursa bu ülkeyi hep beraber ayağa kaldırabiliriz” diyerek yanıtladı.