Bahçeli 17-25 aralık için ne demişti?

Bahçeli 17-25 aralık için ne demişti?
AKP ile seçim ittifakında olan MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin 17/25 Aralık operasyonları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söyledikleri yeniden gündeme geldi. Bahçeli, o dönem, 17/25 Aralık tarihlerini ‘Yolsuzluk ve rüşvet haftası’ olarak ilan etmişti

MHP ile AKP arasındaki ittifakın 24 Haziran seçimlerinden sonra yerel seçimlerde de sürmesi, akıllara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında daha önce söylediği sözleri getirdi. Bahçeli, 17/25 Aralık operasyonları sonrası Erdoğan’a sert sözlerle söylemişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 25 Kasım 2014 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 17/25 Aralık operasyonları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle yüklenmişti:

“Her şey iyi güzel de, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinden bu tarafa yaşananları Erdoğan nasıl izah edecek, nasıl açıklayacaktır?

Önümüzdeki 17 Aralık’tan 25 Aralık tarihine kadar geçen dokuz günlük süreyi Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan edip, Türkiye’nin dokuz ayrı bölgesinde hırsızlığı, soygunu ve rüşveti cesaretle anlatacağız.

Bu ve buna benzer faaliyetlerle AKP’nin 12 yılının foyasını bütünüyle ortaya çıkaracağız.

Erdoğan adalet mülkün temelidir diyor.

Irkçılığın çözümü adalettir diyor.

Beyaz adam ile siyah adam arasındaki ayrımcılığı kaldırmanın yegâne yolu adalettir diyor ve tanımlamalarına devam ediyor.

Tamam da, Erdoğan’a sormak lazımdır ki, rüşvet ve yolsuzluğun üzerine gitmek adalet değil midir?

Demokrasi ve insan hakları ihlallerinin gerçek çözümü adalettir de, vatana ihanet edenin, Anayasa’yı çiğneyenin, yasaların suç saydığı fiilleri pervasızca işleyenin yakasından tutmak adalet değil midir?

Sayın Erdoğan söyle bize, yoksulluğun ve işsizliğin azaltılmasında adalete ihtiyaç var ise, Ermenekli Recep Gökçe’ye yırtık lastik ayakkabıyı reva gören, sana da haram sarayları layık bulan bu düzenin neresinde adalet, neresinde hukuk vardır?”