Bahçeli'den, 'yandaş ağzı' ile Osmanlı çıkışı

Bahçeli'den, 'yandaş ağzı' ile Osmanlı çıkışı
Devlet Bahçeli, Sevr'i imzalayan Damat Ferit için "Tek suçu Damat Ferit Paşa'da arayamayız. Batılı dayatmalara teslim olan elitlerin ve idarecilerin, aydınların kusurları olduğunu da söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

MHP grup toplantısında Osmanlı'nın yıkılış döneminden bahseden Bahçeli'nin Sevr'i imzalayan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda "hain" Damat Ferit'e "Paşa" diye hitap etmesi dikkat çekti. Bahçeli'nin "Batılı dayatmalara teslim olan elitlerin ve idarecilerin, aydınların kusurları olduğunu da söyleyebiliriz. Sözde özgürlük, eşitlik, adalet gibi kavramların peşine takılmış olanlar, 10 yıl sonra devletin ortada kalmayacağını hesaplamıyorlardı" ifadeleri, yandaşların Cumhuriyet eleştirisini hatırlattı.

Bahçeli özeltle şöyle kouştu:

"TBMM’de kabul edilen anayasa değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulmuştur. Türk milleti sandıkta kararını verecektir. Demokrasi karşıtı cephe ne yaparsa yapsın, millet damgasını vuracaktır. Bizim anayasamız da değişecektir. Demokrasi ile yönetilen her ülkenin bir anayasası vardır. Bir demokratik toplumu diğerinden ayıran özellik de milli nitelik ve kendine özgür farklarda aranmalıdır.

Osmanlı’nın çöküşündeki tek nedeni Mustafa Reşit Paşa’da, Mithat Paşa’da, Damat Ferit Paşa’da arayamayız. Batılı dayatmalara teslim olan elitlerin ve idarecilerin, aydınların kusurları olduğunu da söyleyebiliriz. Sözde özgürlük, eşitlik, adalet gibi kavramların peşine takılmış olanlar, 10 yıl sonra devletin ortada kalmayacağını hesaplamıyorlardı. Osmanlı devletinin son yöneticileri, 600 yıllık devletin yıkılacağını, istemiyorlar ve hatta beklemiyorlardı. Başımıza nelerin geldiğini bilerek, aynı karanlık yollara sapmak isteyenleri kavrayacağımız tek kavram kalmıştır o da ihanettir. Yıkımın yenisine ne Türkiye’nin ne de Türk milletinin tahammülü vardır."

İlgili Haberler