Bakan Canikli'den Afrin operasyonu açıklaması

Bakan Canikli'den Afrin operasyonu açıklaması
Milli Savunma Bakanı Canikli, Afrin operasyonunun kesinlikle yapılacağını söylerken "Rusya, askeri varlığını çekecek" diye konuştu.

A Haber'de konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, olası Afrin operasyonunun 'Türkiye'nin uluslarası hukuktan doğan hakkı olduğunu' söyledi.

Canikli'nin açıklamasından satırbaşları şöyle:

Terör tehdidi gerçektir ve büyüktür. Tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Bu operasyon gerçekleştirilecek, yapılacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde, harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor. Suriye'nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok.

Muhtemel kayıplarımızın da en aza indirilmesi için gerekli tüm şartların olgunlaştırılması gerekiyor. Bu hassasiyetimizi harekatın her aşamasında uygulamaya geçireceğiz. 

'PYD'YE EN BÜYÜK SİLAH DESTEĞİNİ ABD SAĞLIYOR'

Temel hedefimiz PYD terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılması. PYD'ye en büyük silah desteğini ABD sağlıyor. YPG'nin elindeki sistemleri biliyoruz.

'REJİMİN SİLAHLI GÜCÜNÜ BAŞKA ÜLKELER TEMSİL EDİYOR'

Rusya, Afrin'den askeri varlığını çekecek. (Suriye'nin 'Türkiye'nin uçaklarını düşürürüz' açıklaması hakkında) Bu ortamda bunların hepsi mümkün. Rusya'nın rejime çok büyük destek verdiğini biliyoruz ve rejimin aktif silahlı gücü de başka ülkeler tarafından temsil ediliyor. Rejimin kendi başına bu tür söylemleri hayata geçirme kapasitesi son derece sınırlı. Ama realiteye baktığımızda arazide olan ülkeler var rejime destek olan ülkeler de dahil olmak üzere. Bu hamleye sadece rejimin bir düşüncesi olarak görmemek gerekiyor. Bunlar müzakere masasında konuşulması gereken konular. O kadar kaygan bir zemin söz konusu ki.

'ÖSO ETKİN OLACAK, HAVADAN KARADAN DESTEK VERECEĞİZ'

Esas olan Suriye halkına destek veriyoruz. Harekatın yürütülme biçimi itibarıyla söylüyorum. ÖSO işin içinde olacak. Etkin bir şekilde olacak. Toprak onların toprağı. Hangi destek gerekiyorsa vereceğiz. Havadan karadan… Bir harekatta kombine olarak kullanılır.

İlgili Haberler