Bakan Koca: Çin'den gelen canlı cansız hayvan ithalatı durduruldu

Bakan Koca: Çin'den gelen canlı cansız hayvan ithalatı durduruldu
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Çin'den her türlü gelen canlı cansız hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatının durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Çin’den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici süreyle durdurulması kararı aldık” dedi. Bakan Koca, Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilen Türk vatandaşlarına yapılan coronavirüs sonuçlarının negatif çıktığını belirtti.

Ayrıca havalimanında termal kameralarla yapılan taramaların genişletildiğini ifade eden Koca, "Yeni coronavirüs, Wuhan’da canlı hayvan pazarında yayılarak tüm dünyayı tehdit etmeye başladı. Coronavirüsün insandan insana bulaşmadığı artık anlaşılmıştır. Ayrıca Çin'den ithalatı durdurulan ürünler arasında kümes hayvanları, deniz ürünleri, hayvansal yağlar ve benzer ürünler bulunmakta" dedi.

Bakan Koca ayrıca, Çin’den çalışan olarak gelenlerin 14 gün izinli sayılacağını ve bulgular açısından takiplerinin süreceğini ifade etti.