Bakan Koca söz vermişti. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde doktorlardan ve sağlık çalışanlarından alkışlı protest

Bakan Koca söz vermişti. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde doktorlardan ve sağlık çalışanlarından alkışlı protest
Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde çalışan sağlıkçılar, Haziran ve Temmuz aylarına ait ek ödemelerin yapılmaması nedeniyle hastane bahçesinde alkışlı protesto gerçekleştirdi.

Oda TV’de yer alan habere göre Çam ve Sakura Şehir Hastanesi doktorları, bugün öğle arasında bir araya gelerek Haziran ve Temmuz aylarındaki ek ödemelerin yapılmamasını, alkış ile protesto etti.

Haziran ve Temmuz ayı ek ödemelerinin yapılmadığını, Ağustos ayına ait ödemelerinse beklenenin çok altında olduğunu belirten sağlık emekçileri ek ödemelere ilişkin bilgilendirme yapılmaması durumunda her gün yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Cuma günü de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından bir basın açıklaması yapılmıştı.

Söz konusu basın açıklamasında sağlık çalışanları arasında iş barışını bozan performansa göre ücretlendirmenin son bulması, temel ücret verilmesi ve tüm sağlık emekçilerine ayrımsız bir şekilde çalışırken ve emeklilikte insanca yaşamaya yetecek ücret verilmesi talep edilmişti.

Açıklamada taşeron, sözleşmeli, kadrolu ayrımı yapılmadan sağlık çalışanlarının bütün ödemelerinin tavandan, eksiksiz bir şekilde ödenmesi gerektiği vurgulanmıştı.