Bakan Pakdemirli yangınlarda son durumu açıkladı

Bakan Pakdemirli yangınlarda son durumu açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ortak açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris Öğretmenevi''nde ortak açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı  Pakdemirli "Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye''de afetten etkilenen vatandaşlarımızın tarımsal alanla ilgili ön hasar tespit çalışmalarını bitirdik" dedi.

Bakan Pakdemirli, 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında 38 ilde çıkan 163 yangının 152 tanesinin söndürüldüğünü açıklayarak, "Yangınlarda 16 su atan uçak kullanılıyor. Müdahale edilmediğini sandığınız yerlerde hem havadan hem karadan yoğun bir mücadele veriliyor.16 uçak ve 51 helikopterle müdahale sürüyor. Toplamda 72 hava aracıyla alevlere müdahale ediyoruz" diye konuştu.

Küresel krizle birlikte tüm dünyanın yangın riski altında olduğuna dikkat çeken Pakdemirli, sözlerini "Yangınları en kısa sürede söndüreceğiz. İnşallah ilk yağmurlarımızla birlikte fidanlarımızı dikiyoruz" diyerek noktaladı.

Pakdemirli''nin ardından konuşan İçişleri Bakanı Soylu ise, Orman teşkilatımızdan Karayolları''mıza kadar, güvenlik teşkilatlarımızdan belediyelerimize kadar herkes büyük bir mücadele ortaya koymaktadır" ifadelerini kullanarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada hiç kimse siyasi ve ideolojik bir ayrılık ortaya koymadan, kırmızı-beyaz Türkiye formasıyla, ay-yıldızla mücadelesini devam ettiriyor."

 

 

İlgili Haberler