Baklavaya rakip çıktı: Tadı büyülüyor

Baklavaya rakip çıktı: Tadı büyülüyor
İzmir'de en çok tüketilen tatlılardan olan ve ünü tüm Türkiye'ye yayılan İzmir bomba tatlısı, yumuşak hamuru ve içinde bulunan bol çikolatasıyla beğeni topluyor.

Son yıllarda İzmirli ustaların Türk mutfağına kazandırdığı lezzetlerden biri olan İzmir bombası, çeşitleriyle de yoğun ilgi görüyor. Yöresel lezzetin üretimini yapan unlu mamüller işletmecisi Dinçer Acar, beyaz ve kakao kremalılarının yanı sıra frambuazlı bomba da hazırladıklarını belirtti. Acar, bomba tatlısının sosyal medyanın da etkisiyle daha çok tanınmaya başladığını söyleyerek İzmir ile özdeşleştiğini vurguladı.

izmir-bombasi-tatlisini-artik-tum-ulke-biliyor-8295-dhaphoto2.jpg

İzmir'de yenebilecek en güzel tatlardan birisinin bomba olduğunu anlatan Acar, "Bombanın İzmir ile özdeşleşmesi bizi çok mutlu ediyor, gururlandırıyor. Artık Türkiye'nin her yerinde bomba biliniyor. Vitrinlerde İzmir bombası reklamlarını görüyoruz. Bu buluşu yapan ustalarımızın emeklerine sağlık. Bu tatlının geçmişi Osmanlı tarihine dayanmıyor. Yaklaşık 10 yıllık bir mazisi var. Son zamanlarda sosyal medyanın etkisiyle daha popüler oldu.  

izmir-bombasi-tatlisini-artik-tum-ulke-biliyor-8295-dhaphoto13.jpg