Balgat yönetimi, Yüksel Yılmaz’ı ihraç etti

Balgat yönetimi, Yüksel Yılmaz’ı ihraç etti
MHP Genel Merkezi, daha önce görevden aldığı Bursa İl Başkanı Yılmaz’ı partiden ihraç etti. Karar sonrası açıklama yapan Yılmaz “MHP kendi içinde OHAL uyguluyor, savunmamız bile alınmadan yıllarımızı verdiğimiz partiden ihraç edildiğimizi öğrendik” dedi.

Balgat yönetiminin gayri hukuki ihraç girişimleri devam ediyor. Delege sayısı ve oy potansiyeliyle en güçlü teşkilatlardan biri olarak bilinen Bursa İl ve ilçe yönetimleri geçtiğimiz aylarda Bahçeli tarafından görevden alınmıştı.

Kongre sürecinde genel başkan adayı Meral Akşener’e destek veren Bursa’nın seçilmiş İl Başkanı Yüksel Yılmaz’a “partiden ihraç edildiği” bilgisi verildi. Yılmaz’dan önce il başkanlığı yapan üst kurul delegesi Hasan Toktaş’ın de ihraç edildiği öğrenildi.

YILMAZ’DAN SERT TEPKİ

İhraç kararı sonrasında Yeniçağ’a konuşan Yüksel Yılmaz, karara çok ser tepki gösterdi. MHP’nin kendi içinde OHAL uyguladığını belirten Yılmaz, “Genel Merkez yönetimi savunmamızı bile almadan, bizleri ihraç etti. Bu hukuksuz, bu kural tanımazlık, tarihin hiçbir döneminde MHP’de olmamıştır. Yıllarımızı verdiğimiz, gece gündüz çalıştığımız partimizden böyle bir kararla bizi ayıramazlar” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR YOLCULUĞUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Sosyal medya hesabından da sert bir mesaj yayınlayan Yüksel şunları yazdı: “An itibarıyla zatı muhteremlerin! Özel talimatlarıyla ömrümüzü vakfettiğimiz MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'nden "MHP'nin ilerlemesini engellediğimiz " gerekçesiyle ihraç edildik… Bari aklımızla aklıyla alay etmeyin. Bütün gönüldaşlarımız bu ihracın sebebini iyi bilmektedir. Emin olsunlar, beraberce başlattığımız iktidar yolculuğunu asla yarım bırakmayacağız”

TOKTAŞ'DEN İZZETBEGOVİÇ'Lİ GÖNDERME

Parti genel merkezi tarafından ihraç edilen üst kurul delegesi Hasan Toktaş ise çarpıcı bir mesaj yayınladı. 

"Partimden ihraç edildim...
Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nin Bursa İl Başkanı ve yönetim kurulunun isteği doğrultusunda Yalova İl Disiplin Kurulu tarafından "Savunmamıza fırsat dahi verilmeksizin" partimden ihraç edildim...

Bugün ihraç kararı elime ulaştığında Bosna'nın Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç'in şu sözlerini hatırladım;

" Ve herşey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; 
düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır..."

HASAN TOKTAŞ

 

47 DELEGEDEN 37’Sİ DEĞİŞİM DEMİŞTİ!

47 Bursa delegesinden 37’si değişimden yana olmuş ve seçimli olağanüstü kongre için imza vermişti. 

İlgili Haberler