Marmaris'teki köpek balığını paspas değil tırmıkla kovaladığı ortaya çıktı. Balığın kafasına vurmuş

Marmaris'teki köpek balığını paspas değil tırmıkla kovaladığı ortaya çıktı. Balığın kafasına vurmuş
Marmaris’te köpek balığı mı zargana mı tartışmaları devam ederken balığı kovalayan Sezai Külünç, balığı kovaladığı aletin paspas değil tırmık olduğunu açıkladı. Külünç hayvanın kafasına vurduğunu söyledi.

Muğla Marmaris’te sahilde yüzerken yakınlarında yüzen yavru köpek balığını kovalayan Sezai Külünç, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Külünç, yanına yaklaşan köpek balığına sanıldığı gibi paspasla değil tırmık ile saldırdığını ve hayvanın kafasına vurduğunu dile getirdi.

Belediye çalışanı vatandaş, 2 gündür o balığın peşinde olduğunu ve aslında yakalamak istediğini belirtirken, “İnsanlar kenara kaçmaya başlayınca denize girdim, yakalamak istedim. Öyle korkulacak bir şey değildi. Kafasına darbeyi yeyince hemen kaçtı.” diye konuştu.

 

Belediye ise yaptığı açıklamada balığın köpek balığı değil zargana olduğunu savundu.

Marmaris Belediyesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Halk plajında görülen ve köpekbalığı zannedilen balığın Akdeniz Zarganası olduğu anlaşılmıştır. Uzmanlara göre zararsız bir hayvandır. Bu yüzden denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur" ifadelerine yer verdi.

BU GÖRÜNTÜDEKİ YÜZGEÇ ZARGANAYA AİT OLABİLİR Mİ?

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan görüntüler sesli olarak izlendiği zaman balığı canlı canlı gören vatandaşlarında balığın köpek balığı olduğunu söylemesi dikkat çekiyor.

Halbuki, zargananın su yüzeyinde görülecek bir yüzgeci olmaması dikkat çekti. Uzmanlar görüntülerdeki hayvanın büyük ihtimalle henüz yavru olan bir köpek balığı olabileceğini belirtti.

İlgili Haberler