Baro Başkanları yürüyüşüne Abdülhamit Gül ve Metin Feyzioğlu'ndan açıklama

Baro Başkanları yürüyüşüne Abdülhamit Gül ve Metin Feyzioğlu'ndan açıklama
Baro başkanlarının Ankara yürüyüşünün önü kesilirken, konuya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Abdülhamit Gül'den açıklama geldi. Gül, "Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz?" ifadeleriyle yürüyüşü eleştirdi.

AKP'nin barolar için hazırladığı yasa tasladığını protesto etmek isteyen baro başkanlarının Ankara'ya yürüyüşü Türkiye'nin gündemine oturdu.

Ankara'nın girişinde önü kesilen baro başkanları oturma eylemi gerçekleştirdi. Başkanlarının önünün kesildiği anlarda Anıtkabir'de olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

"YÜRÜYÜŞÜN ENGELLENMESİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU İZAH EDİYORUM"

"Altını çizerek söylüyorum çoklu baroyu doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullanan Feyzioğlu, "Silahsız saldırısız şiddetsiz yürüyüş yapmak temel haktır. Polis ise otobüslerle Anıtkabir’e gidilebileceğini ama yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Ben ve bazı baro başkanlarımız şehir dışından gelen baro başkanlarımızı Anıtkabir’de bekliyorduk. Haberi alınca önce saygı duruşumuzu  gerçekleştirdik. Sonra TBB YK üyeleri ve oradaki tüm baro başkanları şehir girişine intikal ettiler. Ben de o andan itibaren Adalet ve İçişleri Bakanlarımızla, Ankara Valimizle, Emniyet Genel Müdürümüzle görüşüyorum. Kimseye zararı olmayan bu yürüyüşün engellenmesinin yanlış olduğunu izah ediyorum.Krizin kimseye faydası yok." dedi.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise katıldığı canlı yayında yürüyüşü eleştirerek "Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanlarıyla her zaman irtibat halinde olduklarını aktararak, "Diyalog kapıları açık. Bizim için avukat, hakim, savcı, vatandaş olsun temel payda hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğüne dair her türlü görüş, öneri bizim için değerlidir." diye konuştu.

Yürüyüş yapan baro başkanlarına "Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok." diye seslenen Gül, teklif ortaya çıktıktan sonra herkesin eleştiri ve öneri yapabileceğine işaret etti.

İlgili Haberler