Başkan Ağaoğlu: Burak’ı satmamak için son ana kadar uğraştım

Başkan Ağaoğlu: Burak’ı satmamak için son ana kadar uğraştım
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Burak Yılmaz’ın ‘Beni Beşiktaş’a sattılar’ açıklamasına yanıt verdi. Ağaoğlu, golcü oyuncuyu satmamak için son ana kadar uğraştığını dile getirdi.

Burak Yılmaz'ın beni 'Beni Beşiktaş'a satmışlar" açıklamasına yanıt veren Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a Burak'ı kesinlikle satmayacağımı söyledim. Fikret Başkan da 'Almayacağız o zaman' dedi, başkanlar nezdinde iş bitti. Ben Burak'ı vermemek için son ana kadar uğraştım, bunun belgeleri de var" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Ağaoğlu, "Burak'ı Trabzonspor'dan satın alacak parayı darphaneler basmadı sözünü tekrarladım sürekli. Bunun sebebi şu; Burak Yılmaz geçtiğimiz sezon takımın en skorere oyuncusu, Türkiye'de farkındaysanız 3 büyük takım pivot santrafor sıkıntısı söz konusu. Bu konuda da Türkiye'nin en güçlü ismi Trabzonspor'un sözleşmesi oyuncusu. Yani bu tür oyuncuya başka kulüplerin ihtiyacı var da Trabzonspor'un yok mu?" ifadesini kullandı.

Ağaoğlu, transfer döneminde Burak'ın takımda kalması için var gücüyle uğraştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile görüştüm beni aradı. Burak'ı kesinlikle satmayacağımı söyledim. Fikret Başkan da 'Almayacağız o zaman' dedi, başkanlar nezdinde iş bitti. Burak kendisine de sorabilir. Başkaları araya girmiş vs., bunlar bizi bağlamaz. Ben Burak Yılmaz'ı vermemek için son ana kadar uğraştım, bunun belgeleri de var. Ancak bunu da gözden kaçırmış olabilir. Bunun en yakın tanığı da Fikret Orman'dır."

'GÖRÜŞMEYİ CİDDİYE ALMADIĞIM İÇİN BURAK'A BİLGİ VERMEDİM'

Skorer'in aktardığına göre Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu görüşmeden sonra konu bizim için tamamen kapandı. Ta ki transferin bitimine 48 saat kala. Başkan yardımcısı beni arayarak 'Beşiktaş'ın bir teklifi var' dedi. Teklif menajerler geldi denildi. Kulüpten gelmeyen teklif benim için yok hükmündedir. Menajerlerin ilgisini de normal karşılıyorum. Burak Yılmaz değeri yüksek olan oyunculardan birisi. Ben menajerler aracılığıyla geldiği için iki başkan yardımcımıza yönlendirdim, hiç de ciddiye almadım. 31 Ağustos akşamı Başkan Yardımcımız Mehmet Yiğit Alp beni arayarak 'konu kapanmıştır' dedi. Bu görüşmelerden Burak Yılmaz'ın haberi yok. Beni satmak istediler ifadesini bundan dolayı demiş, kırgınlık yaşamış olabilir. Ben görüşmeyi ciddiye almadığım için böyle bir bilgi vermedim. Bundan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma. Defalarca satmayacağımı çok açık bir şekilde ifade ettim. Son iki gün içerisinde olan görüşmelerin Burak'ta bir küskünlük yarattığı ortaya çıkıyor. Burak Yılmaz'ın heybetli görünüşüne bakmayın, tanıdığım oyuncular içerisinde çok duygusal olan üç beş oyuncudan birisi."

'ARALIK AYINDA BEN GİDEBİLİRİM'

Aralık ayında gidebileceğini söyleyen Ağaoğlu, "Aralık ayında ben gidebilirim, bir başkası gelebilir. Ama bu kulübe sahip çıkması gereken bu kulübün takım ruhunu, mücadele gücünü, arkadaşlığını birlikteliğine sağlayacak olan sizlersiniz. Biz burada sadece yönetiyoruz. Ama buna sahip çıkması gereken insanlar sizlersiniz. Ben Burak Yılmaz'da dahil olmak üzere bütün oyuncularımızın bu duyguyla mücadele ettiklerinin, birbirlerine sarıldıklarının farkındayım" dedi.

Ağaoğlu, "Burak'ın yaşamış olduğu bir takım bizim dışımızdan kaynaklanan sorunların da var olduğu kesin ve aşikar. Bu konuda da özellikle bizlerin biraz daha hoşgörülü olması lazım. Kaptanlık alınır, verilir, ondan alınır başkasına verilir, buna kendisinin itirazı yoksa o kaptanlık pazu bandı da.. Ki ikinci kaptan. Bizim birinci kaptanımız Onur. Onur'un kaptan olduğu noktada bir sakatlık olmadığı takdirde zaten kaptanlık pazu bandı Onur'un kolundan çıkmaz. Ama 2. ve 3. kaptanlık önemli görevlendir. Burak'ın da bunlara aldıracağını sanmıyorum" ifadesini kullandı.

'KAFAYA TAKTI MI, İSPANYOL BOĞASI GİBİ…'

Burak'ı İspanyol boğasına benzeten Ağaoğlu, "O kafaya taktı mı İspanyol boğası gibi kırmızıdan gözünü ayırmayan yapısı var. Bizim beklentimizde bir an önce eski formuna kavuşup, takıma yeterli ve gerekli katkıyı verip takımı layık olduğu yere arkadaşlarıyla birlikte taşıması. Buna da inancımız tam. Çok affederseniz bu transfer döneminde üstüne basa basa gitmiyor, hiçbir yere göndermiyoruz demezdim… Bu yönetim olarak verilmiş karar. Konu gündeme geldiğinde tabii ki konuşulur ve görüşülür" diye konuştu.

İlgili Haberler