Başkan makam aracını "satalım" dedi AKP'liler ret oyu verdi

Başkan makam aracını "satalım" dedi AKP'liler ret oyu verdi
Yerel seçimlerde Kırşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Selahattin Ekicioğlu'nun "makam aracını satalım kendi aracımı kullanayım" teklifine AKP'li Meclis üyelerinden ret oyu geldi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu var olan makam araçlarının elden çıkarılarak kendi aracını makam aracı olarak kullanmak istediğini söylemişti. Ancak AKP’li meclis üyeleri makam aracının satışına onay vermedi. AKP'lilerin muhalefetine rağmen makam aracının elden çıkarılmasına hükmedildi.

Kırşehir Belediye meclisinde ki konuşmasında Ekicioğlu, “Şimdi arkadaşlar ben şunu söyleyeyim meclis yetki verirse o arabaların satılmasını istiyorum. Çünkü ben lüksü sevmiyorum. Makam aracı bana tahsis edilmiş bir araç ama ben lüksü sevmiyorum bu konuda sizden yetki istiyorum. Bir de makamda da kendi aracımı kullanmak istiyorum. Mazotunu siz verirseniz kendi arabamı kullanırım bilginiz olsun. Var yemez değilim tabi yaşamdan kısmam ama ülke ekonomisinin de doğru kullanılmasından yanayım. Bu aracın satılması ile ilgili komisyona yetki verilmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ KABUL ETMEDİ

Kırşehir Haber Türk’ün haberine göre Halim Çakır döneminde alınan 40 AK 001 plakalı Mercedes marka araç Yaşar Bahçeci döneminde yeni bir makam aracı alınınca depoya çekilmişti. Bunların dışında Yaşar Bahçeci döneminde bir de Mercedes marka bir de minibüs kullanıldığı biliniyor. Böylece 1 passat ve 2 de Mercedes marka araç başkana tahsis edilmişti.