Baykal aday olacak mı?

Baykal aday olacak mı?
Kayseri'de partililerle bir araya gelen CHP Antalya Milletvekili Baykal gazetecilerin "2019'da aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

Deniz Baykal, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’i parti binasında ziyaretinde yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce halk oylamasının gerçekleştirildiğini belirterek, Türkiye'nin çok önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2019'daki cumhurbaşkanı seçimi ve muhtemel adaylara ilişkin, "Daha yöntemin ne olduğu belli değil, şimdi aday ismi telaffuz etme noktasında değiliz. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Aday tartışmasına çekiliyor, halbuki bizim yöntem belirlememiz lazım. İnanıyorum bir sürü insan aday olmak isteyecektir, olmalıdır." dedi.

"ADAY OLACAK MISINIZ?"

Deniz Baykal, bir gazetecinin "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yüzde 49'un adayı olabilir." şeklindeki fikrini hala savunup savunmadığını sorması üzerine, bu konu hakkında çok konuştuğunu ve tekrar konuşmak istemediğini belirtti.

Aynı gazetecinin 2019'daki cumhurbaşkanı seçimine ilişkin "Peki siz aday mısınız?' sorusuna ise Baykal, şu yanıtı verdi:

"Daha yöntemin ne olduğu belli değil, şimdi aday ismi telaffuz etme noktasında değiliz. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Aday tartışmasına çekiliyor, halbuki bizim yöntem belirlememiz lazım. İnanıyorum bir sürü insan aday olmak isteyecektir, olmalıdır. Nereye, nasıl aday olacak, bununla ilgili kararı kim alacak? Var mı böyle oluşmuş bir merci, yok. İşte ben bunu oluşturalım diyorum. Nasıl şekilleneceğini görünce ona göre olmak isteyen olur. Herkesin aday olmak istemesinde yarar var, herkesi teşvik etmek lazım ama doğru yöntem olsun. Tabana dayalı yöntem olsun, milletin iradesi yansıtılsın. Kapalı devre mücadele olmaktan çıkaralım bu işi. Bunun belirlenmesi lazım, belirlendiği zaman pek çok kişi aday olacaktır. Türkiye'de bu işi yapacak nitelikli çok insan var. İsimlendirme o zaman düşünülür."

Son günlerde Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret edilmesiyle ilgili soru üzerine Deniz Baykal, bu tür tartışmaların arkasında bunları anlayışla karşılayan, ülkeyi kutuplaştırmak isteyen zihniyetin yattığını bildirdi.

Bu tür tartışmaların Türkiye'ye hiçbir yararı olmadığını anlatan Baykal, "O zihniyet bir süre sonra işin buraya vardığını görünce üzüntülerini ifade etmek zorunda kalıyor. Kendi değerlerimizi tahrip etmeye yönelen bir şekilde Türkiye siyaseti kurgulanmamalıdır. Bunların hiçbir anlamı yok. Ülke yararına sonuç verebilecek hiçbir tarafı yok. Ama bunlar konuşulup, tartışılıyor, çok acı bir olay." değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler