BBC, NBA'nın efsanelerini karıştırdı

BBC, NBA'nın efsanelerini karıştırdı
Britanya devlet televizyonu BBC, dün geçirdiği helikopter kazasında 13 yaşındaki kızı ile hayatını kaybeden NBA'nın efsanesi Kobe Bryant'ı bir başka ünlü basketbolcu olan LeBron James ile karıştırdı.

Britanya devlet televizyonu BBC, NBA'nın efsane oyuncusu Kobe Bryant'ın geçirdiği helikopter kazasından sonra hazırladığı anma videosunda bir hata yaptı.

Bryant için hazırlanan anma videosunun ilk anlarında dün hayatını kaybeden basketbolcunun kızıyla görüntüsüne yer verilirken, ilerleyen saniyelerde Lakers forması giyen LeBron James'ın maçlarından video kesitlerine yer verdi. Görüntülerde formada "James" yazdığı açık bir şekilde görülüyor.

KULLANICILAR BBC'YE TEPKİ GÖSTERDİ

BuzzFeed editörü Matthew Champion'un görüntüleri paylaşmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı BBC'ye tepki gösterdi.

Britanya milletvekili David Lammy de yükselen seslere katılarak, "Kobe Bryant ve LeBron James birbirlerine benzemiyor bile. Eğer BBC daha fazla siyah editör ve yönetmen işe alsaydı böyle korkunç hatalar olmazdı" ifadelerini kullandı.