Bekir Coşkun: “CHP, bilincini ve izanını yitirdi”

Bekir Coşkun: “CHP, bilincini ve izanını yitirdi”
Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun, CHP’de yaşanan kurultay krizi ile ilgili “Nasılsa bu adamların eline geçmiş CHP, bilincini ve izanını yitirdi” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun, CHP'de yaşanan olağanüstü kurultay sürecine dair kaleme aldığı yazısında "Yazarken üzülüyorum ama bu son rezalet açıkça gösteriyor; Nasılsa bu adamların eline geçmiş CHP, bilincini ve izanını yitirdi… Geçit yıkılsa elin adamı istifa ediyor… Cumhuriyet yıkıldı, tınmıyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi ile partinin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın ekip arasında yaşanan 'imza gerginliğini' eleştiren Coşkun, "Basiretsizlikleri cumhuriyeti yıktı… Şimdi; yüreğinde hâlâ umut taşıyan, hâlâ direnen, cumhuriyet sevdasını terk etmeyen insanları her gün yıkıyorlar… 1240 delege… Yarısı 620 eder… Yarıdan bir fazlası 621 eder be adam… Batsın ıslak imzanız" dedi.

Ana muhalefet partisine güvenen ve destekleyen kişilerin bunun için bedel ödedeğini ifade eden Coşkun, CHP'deki gerilimin altında yatan sebeplerden birinin de yaklaşan yerel seçimlerdeki adaylık pozisyonları olduğunu savundu.

Coşkun, köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Birer turuncu koltuk kapmak isteyenler kaptılar, ayda 20 milyon…
Şimdi itişip-kakışmanın altında, biraz ilçe belediye başkanlığını almanın çıkar kavgası var…
Alabilirlerse…

Basiretsizlikleri cumhuriyeti yıktı…
Şimdi; yüreğinde hâlâ umut taşıyan, hâlâ direnen, cumhuriyet sevdasını terk etmeyen insanları her gün yıkıyorlar…
1240 delege…
Yarısı 620 eder…
Yarıdan bir fazlası 621 eder be adam…
Batsın ıslak imzanız…"

İlgili Haberler