Belçika'dan korona virüs aşısıyla ilgili flaş açıklama

Belçika'dan korona virüs aşısıyla ilgili flaş açıklama
Tüm dünyada korona virüs salgınına karşı aşı çalışmaları devam ederken Belçika hükümetinden flaş bir açıklama geldi. Hükümet, korona virüs aşısının ücretsiz olarak halka dağıtılacağını duyurdu. Belçika hükümeti adına konuşan Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, halkın yüzde 70’ine korona virüsü aşısı yapma amacında olduklarını duyurdu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Belçika, korona virüs için geliştirilen aşının halka ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

AŞI ZORUNLU OLMAYACAK

Moderna ile birlikte Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği korona virüsü aşısında umut vadeden sonuçların gelmesinin ardından konuşan Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, 11.5 milyonluk ülkede yaklaşık 8 milyon insana denk gelen bu sayı kadar aşının hazır olacağını söyleyen Vandenbroucke, aşının zorunlu olmayacağını söyledi.

ÜCRETSİZ OLACAK

Halkın yüzde 70’ine korona virüsü aşısı yapma amacında olduklarını duyuran Bakan Vandenbroucke, “Aşı her vatandaşa ücretsiz olarak ulaştırılacaktır” dedi. Belçika haber ajansı Belga, ülkenin AstraZeneca ile 7.7 milyon dozluk ve Johnson&Johnson ile de 5.5 milyon dozluk anlaşmalara imza attığını hatırlattı. Brüksel yönetimi şu ana kadar geliştirme aşamasında olan 5 aşıyı kullanmak için anlaşırken Moderna ile de anlaşma sağlanmaya yaklaşıldığı duyuruldu.