Belediyeden İlim Yayma'ya bina tahsisi

Belediyeden İlim Yayma'ya bina tahsisi
Bursa'nın AKP'li Osmangazi Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti'ne belediyenin mülkü olan binayı ‘10 yıllığına’ tahsis etti. Belediyenin dernek ve vakıflara iki yılda 11 milyon TL aktardığı belirtiliyor.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP grubunun oylarıyla Çekirge Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait bina 10 yıllığına İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsisi kabul edildi. 

Birgün'ün haberine göre, İlim Yayma Cemiyeti tarafından AKP’li belediyeye gönderilen yazıda ‘Eğitim ve sosyal hizmet alanı’ olarak kullanılması amacıyla bina tahsisi talebinde bulunuldu. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan görüş istedi. Belediyeye, bakanlıktan "Sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere, kamu- özel sektör ayrımı olmaksızın tahsis edilebilmektedir” yanıtı geldi.

"İKİ YILDA 11 MİLYON TL"

Osmangazi Belediyesi CHP Grubu’nun Başkanlığa yönelttiği soru önergesinde AKP’li belediyenin 2017 ve 2018 yılında dernek ve vakıflara yaklaşık 11 milyon TL aktardığı belirtildi.
2017 yılında 7 milyon 629 bin TL, 2018 yılında ise 3 milyon 672 bin TL para aktarıldığı belirtilen önergede şu soruların yanıtlanması istendi:

"Bu paraların daha hangi kuruluşlara aktarıldığına ilişkin daha önce verdiğimiz soru önergelerine uzun süredir yanıt alamadık. Belediyemiz hangi dizi ve filmlere sponsorluk yapmıştır? Para aktarmış mıdır?”

"MİLLİ EĞİTİM YAPMALI"

İlim Yayma Cemiyeti’ne yapılan bina tahsisine ilişkin BirGün’e konuşan Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Sefa Yılmaz, “Biz okul ve yurt yapımı gibi milli eğitim faaliyetlerinin devlet eliyle ve devlet kontrolünde yapılmasının doğru olduğuna inanıyoruz. Belediyeler öğrenci yurdu yapmak istiyorlarsa, bunu İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile yapabilirler” diye konuştu.

"TACİZ OLAYLARI MALUM"

Vakıf ve dernek yurtlarında yaşananların herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Yılmaz, “Dernek ve vakıf eliyle yürütülen bu tür faaliyetler sırasında yaşanan taciz ve buna benzer üzücü olaylar hepimizin malumu. Okul, yurt ve camilerin, siyasi görüşlerin veya siyasi partilerin arka bahçesi olarak görülmesine ve bu amaç doğrultusunda kullanılmasına karşıyım. Belediye başkanları dahil tüm idarecilerin bu konuda hassas davranmaları gerekiyor" dedi.