Belirtileri korona virüs ile aynı: Aman korona ile karıştırmayın: Bu daha tehlikeli

Belirtileri korona virüs ile aynı: Aman korona ile karıştırmayın: Bu daha tehlikeli
Korona virüs salgını etkisini göstermeye devam ederken, doktorlar da bazı hastalıklarla korona virüsün belirtilerinin aynı olduğunu belirterek, vatandaşların diğer hastalıklara karşı dikkatli olması gerektiğini kaydettiler. Bu hastalıklardan biri de lenfoma kanseri.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını, can almaya devam ederken, insanlar da hastalığa yakalanmamak için çeşitli tedbirler alıyor.

Vücutlarında herhangi bir kırgınlık ya da belirti gösteren insanlar ise korona virüse yakalanma telaşı yaşıyor. Ancak bazı hastalıkların belirtisi ile korona virüsün belirtisi benziyor.

Bir ilaç fabrikası tarafından yapılan açıklamada, lenfoma kanserinin belirtileri hakkında çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Hastalığın belirtileri ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Lenfomanın diğer belirtileri arasında ateş (38 dereceyi aşan), kilo kaybı (son altı ayda yüzde 10'dan fazla) ve gece terlemesi (çamaşır veya çarşaf değiştirmeyi gerektirecek şiddette) bulunuyor. Lenfoma tanısı esas olarak hastalıklı dokunun çıkartılması ve patolojik olarak incelenmesi ile konuluyor. Hastalık, modern kemoterapi, radyoterapi teknikleri ve kök hücre nakli sayesinde tedavi edilebilir kanserler arasında yer alıyor."

Kaynak: NTV