"Ben Barış'ı Çiziyorum"

"Ben Barış'ı Çiziyorum"
Herson Çocuk Sanat Okulu tarafından Ukrayna'daki savaşı çocukların gözünden anlatan "Ben Barış'ı Çiziyorum" projesinin sergisi, farklı ülkelerin ardından İstanbul'da düzenlendi. Projenin Türkiye sergisi, ressam ve grafik tasarımcı Tetiana Müsevitoğlu ve öğrencileri tarafından Venüs Sanat Galerisi'nde açıldı.

"Ben Barış''ı Çiziyorum" projesinin Ukrayna''da başlayan savaştan sonra doğduğuna işaret eden Müsevitoğlu, şunları kaydetti:

"Bu zor durumda çocukların ruh sağlığını toparlamak için sanatsal faaliyetlerde bulunmanın iyi olacağını düşündük. İlk önce Herson''da başladı, daha sonra diğer şehirler hatta ülkelerden çocuklar da katıldı. Meksika''dan Avrupa ülkelerine Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Bulgaristan gibi farklı ülkelere yayıldı projemiz. Bugün de 11. durağımız olan Türkiye''deyiz, bundan sonrasında da İngiltere''de açılacak."

Venüs Sanat Galerisi sorumlusu Tamer Aşkan, bu tarz bir sergiye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyleyerek, "Barış için elimizden gelen şey sanatçıları desteklemek. Farklı ülkelerden, kültürden çocukların farklı hislerini anlatan çok güzel resimler var. Bunları gelip görmelerini tavsiye ediyoruz." dedi. Sergi, Mayıs ayı sonuna kadar görülebilecek.