Berat Albayrak, Binali Yıldırım gerilimi PTT'ye sıçradı

Berat Albayrak, Binali Yıldırım gerilimi PTT'ye sıçradı
Son dönemde AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, arasında Türk Telekom'da başlayan gerilimin PTT'ye de sıçradığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım arasındaki gerilimin PTT'ye sıçradığı iddia edildi.

İkilinin daha önce de Türk Telekom yönetimi nedeniyle karşı karşıya geldiği belirtilmişti. Turk-internet.com yazarı Fusun Nebil, söz konusu tartışmanın PTT'ye de sıçradığını iddia etti.

PTT  ve iştiraklerinin zararda olduğunu ve  zararın 900 milyon TL’ye ulaştığı  kaydeden Nebil, köşesinde “Binali Yıldırım Adamları Türk Telekom’dan Sonra PTT’den de Temizleniyor” diye  yazdı.

Fusun Nebil’in, yazısının ilgili bölümü şöyle:

Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre, “PTT’de aylardır oynanan satrançta son düzlüğe girildi” diye tanımladıkları olaylar oluyor. Geçtiğimiz aylarda  Genel Müdür Kenan Bozgeyik için şubat sonunda “görevden alındı” haberleri çıkmış ve hatta yerine atanan kişi ismi de telaffuz edilmişti. Ama sonra Kenan Bozgeyik görevine bugüne kadar devam etti.

Bunu konuştuğumuz bir PTT görevlisi şöyle dedi: “Bozgeyik, şubattaki görevden alma girişimini, –haberi kendi yayarak– püskürtmüştü. Ama zaman içinde kademe kademe ilk çevresinden, uzak çevrelerine kadar tüm adamlarının temizlendiği görüldü. Kendisinin gitmesini bekliyorlar, ama direniyor, tüm siyasi çevresini ortaya koyuyor. Sonuçta Ekim sonunda yapılan son Genel Kurul ve göreve başlayan yeni yönetim Kurulunun 11 kasım itibariyle aldıkları YK kararları ile Kenan beyin altındaki tüm kendi adamları, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları görevden alındı.”