Beşiktaş Başkan Adayı Fuat Çimen ve ekibinin görüştüğü sportif direktör ortaya çıktı: Michael Reschke

Beşiktaş Başkan Adayı Fuat Çimen ve ekibinin görüştüğü sportif direktör ortaya çıktı: Michael Reschke
Fuat Çimen liderliğindeki Beşiktaş Sensin hareketi, 'Yeni Nesil Spor Yönetimi' modeli için Bayern Münih, Stuttgart ve Schalke’de üst düzey Spor Yöneticiliği yapan, Alman Michael Reschke ile görüştü.

AYTUNÇ AKIN // YENİÇAĞ SPOR ÖZEL

Beşiktaş ’ta mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesinde adaylığını açıklayan Fuat Çimen, Haliç Kongre Merkezi’nde dün bir basın toplantısı düzenledi.

Çimen, seçilmeleri halinde Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı ile çalışmayacaklarını açıklamıştı.

YENİ SPOR YÖNETİMİ İÇİN BÜYÜK MESAİ

Fuat Çimen ve Beşiktaş Sensin Hareketi''nin, Almanya''nın önemli futbol adamları ile görüştüğü ve Beşiktaş’ta tesis edilecek ''Yeni Nesil Spor Yönetimi'' için fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi.

O İSİM MICHEAL RESCHKE

Çimen ve ekibinin görüştüğü isim ise ortaya çıktı. Beşiktaş Sensin Hareketi, Alman futbol ekolü ve futbol yönetimi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Michael Reschke ile görüşme gerçekleştirdi.

SIKÇA GÖRÜŞMELER YAPIYORLAR

Beşiktaş Sensin Hareketi ekibinin, Reschke ile sıkça görüştüğü ve futbol yapılanması hakkında tecrübelerinden faydalandığı kaydedildi.

MİCHAEL RESCHKE KİMDİR?

29 Eylül 1957 doğumlu Michael Reschke Alman futbol direktörüdür. 2017''den 2019''a kadar VfB Stuttgart''ın spor yönetimini yapan Reschke, kariyerine Viktoria Frechen''in gençlik koçu olarak başladı ve 1979''da Bayer 04 Leverkusen''e gitti.

1986''da Leverkusen takımının 19 yaşından küçük takımına Alman Şampiyonluğunu kazandırmak için koçluk yaptı.

Reschke, 2004 yılında Bayer 04 Leverkusen''in genel müdürü olarak Reiner Calmund''un yerini aldı. 2014 yazında FC Bayern Münih''in teknik heyet sorumlusu oldu.

Reschke, Ağustos 2017''de VfB Stuttgart''a transfer oldu. 11 Ağustos 2017''de Stuttgart''ta spor başkanı ve sportif direktör olarak yeni görevini resmen devraldı.

Alman çalıştırıcı, 12 Şubat 2019''da görevinden alındı.

İlgili Haberler