Beşiktaş’ta bir dönem sona eriyor!

Beşiktaş’ta bir dönem sona eriyor!
Beşiktaş yönetiminin maaş yükünü aşağı çekmek için yaptığı çalışmalar sürüyor. Başkan Fikret Orman, sezon başında 49 milyon euroya çektiği toplam maaşı 30 milyon euroya indirmeyi planlarken, maç başı, puan ve galibiyetlere verilen bonusları kaldıracak.

Sabah gazetesinin haberine göre, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ekonomik açıdan düze çıkmak için daralmaya gitmeleri gerektiğini sık sık dile getirirken yönetim, konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor. Siyah beyazlı yönetim, bu doğrultuda sezon başında 49 milyon euroya çektiği maaş yükünü, 30 milyon Euro'da sabitlemeyi planlıyor.

Hedeflenen rakamlara ulaşabilmek için gelecek sezondan itibaren yeni transferler ve sözleşme uzatılacak isimlerle sadece net maaş üzerinden anlaşma yapılacak. Mukavelelerde maç başı, puana ve galibiyete bonus uygulamaları kaldırılacak.

Başkan Fikret Orman ve ekibi, bu yolla 10 milyon Euro daha tasarruf etmeyi planlıyor. Ayrıca gençleştirme politikası kapsamında yüksek maaşlı yıldızlar yerine maliyeti düşük, gelecek vadeden isimlerin kadroya katılması için çalışmalara ağırlık verilecek.