Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hangi işaret fişeğini yaktı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hangi işaret fişeğini yaktı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un geçtiğimiz günlerde Beyaz TV canlı yayınına katılacağı açıklandı....

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Dürüst şekilde ifade ediyorum; bu karar ilk duyurulduğunda çok üzülmüştüm. Ancak Sayın Başkan’ın canlı yayındaki duruşu, tavrı ve sözleri fikirlerimi 180° değiştirmemi sağladı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana sahiplenici ve Türk sporundaki iletişim dilini pozitif yönde değiştirecek bir imajı, samimiyetini ve öz karakterini ortaya koydu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç…

Çok iyi bildiği ancak konuşmak istemediği dili ısrarla konuşmadı.

SAHA DIŞINDA BASKI…

Kendisi hakkında pek çok insan -hatta kendi camiasının içinden olanlar bile- kasti ve negatif yorumlar yaparken o yürümek istediği yoldan ilerledi. Muhatap almadı, incitmedi, kızmadı. Hatta kızsa bile sineye çekti.

SAHA İÇİNDE BASKI…

Senelerdir gönül verdiği sarı lacivertli renklere, camianın lideri olarak öncülük etmek kolay değildi tabii ki… Hele ki istenen ve beklenen saha içi skorlar gelmeyince…

Ancak her şeyin bir zamanı vardır. Her insanın bir limiti ve yaşanan negatif olaylara karşı sükunetini koruma süreci vardır.

UFAK BİR İHTİMAL DAHİ OLSA…

Ben yazının alt başlığında söylediğim gibi Başkan Ali Koç’un, Beyaz TV’deki canlı yayına katılacağını öğrendiğimde üzülmüştüm. Fakat ufak bir ihtimal dahi olsa, Başkan’ın tavrının her şeyi çok farklı bir yöne doğru sürükleyebileceğinden emindim…

İŞTE O İNCE DETAYLAR…

Başkan, yayının ilk anından son anına kadar tüm enerjiyi domine etti. Gözüme çarpan bazı noktaları aktarmak isterim;

* Vücut dili kusursuzdu, kesin, net ve direkt tavırlarla; kendinden tamamen emin konuştu.

* Daha önceki demeçlerinde yüzünde yer alan ifade ile dün akşamki arasında dağlar kadar fark vardı. Kurallara uymaya değil, kuralları belirlemeye gelmişti.

* Geçmişteki bazı sözlerini, yenileriyle değiştirdi. Beşiktaş, Trabzonspor camiaları ve tüm rakiplerine, “Yaşanan her şeyin, her an farkındaydım ve hâlen farkındayım” mesajı verdi.

* TFF, MHK ve diğer kurumlara net mesajlar verdi. “Bu netliğimle, Türk futbolunun gelecekteki yönetimine ve yönlendirilmesine de adayım” dedi.

* Fenerbahçe’nin özlük haklarını -bana göre- ilk defa taraftarın istediği şekilde ve dilde korudu.

ŞAHISLARLA İLGİLİ ANEKDOTLAR

* Başkan Aziz Yıldırım’la ilgili sözleri belki de en can alıcı noktaydı. Aziz Başkan’a yapılan ithamlar karşısında dudakları titredi. Sözleriyle hak edilen cevapları verip, sükunetine döndü.

* Teknik direktör İsmail Kartal’a kırgın olsa da bunu belli etmedi. Büyük emekler veren hocayı rencide etmedi.

* Rasim Ozan Kütahyalı’ya, kendisinin istediği ortak dilden hitap etti. Kütahyalı konuşurken, Başkan’ın sözleri, bakışları, el hareketleri her şeyi açıkça anlattı.

* Hoca konusunda Jorge Jesus’un yüksek ihtimalle bittiğini ifade etse de İsmail Hoca’yı arka plana atmadı.

* Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin kameralara yansıyan sözlerine dair; “Başkan reddetse de ben farkındayım. Almam gerekeni aldım, çekildim” mesajını verdi.

EN KRİTİK KONULARDAN BİRİ FFP

Finansal Fair Play konusunda herhangi bir problem yaşanmayacağını dile getirdiğinde tüm camianın yüreğine su serpildi.

GENEL TOPARLAMA

Özetle; Başkan Ali Koç sarı lacivert milyonların sesi olmayı, ne tarz deneyimler ve dersler elde ettiğini, artık her yönüyle gerekirse herkese anladığı dil ve seviyeden konuşarak karşılık vereceğini, asla altta kalmadan yoluna devam edeceğini gösterdi.

Benim hissiyatım ve dileğim; artık Fenerbahçe taraftarının bu yeni iletişim diliyle kulüp içi safları sıklaştırması ve yeni açılan deftere doğru hikâyelerin, doğru insanlarla, doğru şekilde yazılmaya başlanmasıdır…

İlgili Haberler