AKP'li Akbaşoğlu'ndan gündem olan beyin yakan enflasyon hesabıyla ilgili yeni açıklama

AKP'li Akbaşoğlu'ndan gündem olan beyin yakan enflasyon hesabıyla ilgili yeni açıklama
Yapamadığı enflasyon hesabıyla sosyal medyada gündem olan AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu, canlı yayında söylediklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Enflasyon hesabıyla sosyal medyanın gündeminde yer bulan AKP Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Sunucu Kübra Par''ın ''yanlış bir matematik hesabı yapmış olabilirsiniz'' demesine rağmen canlı yayında beyin yakan enflasyon iddiasını sürdüren Akbaşoğlu kendini bugün "Kastımızla lafsımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu" diyerek savundu.

Akbaşoğlu, açıklamasında şu sözleri sarf etti:

“Dün bir televizyon kanalında gündem olan bir konuyla ilgili düzeltme yapmak istiyorum. Kastımızla lafsımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu. Bütün dünyada yaşanılan pandemi nedeniyle fiyat artışlarının, enflasyon oranlarının yükselmesi münasebetiyle hem Türkiye’mizde hem Avrupa’da hem de bütün dünyada yaşanılan bu duruma ilişkin değerlendirme yaparken yüzdelik oranla ilgili bir enflasyon oranını ifade ederken bir başka boyutuyla 4-5 kat artan fiyatlara vurgu yapmak suretiyle ve bazı örnekler vermek suretiyle bu konuda yaşanılan sıkıntılara dair bir beyanım olmuştu.

Bu konuda örnek verdiğimiz üzere 25-26 dolar olan bir varil petrolün 96 dolarlara varması münasebetiyle yaklaşık 4 misli arttığına ilişkin örneği de bu konuşmamda ifade ederek, Avrupa’da da, dünyada da gerçekten son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının da olduğunu, enflasyon oranlarının arttığını, bununla beraber bazı ürünlerde de 4-5 kat fiyat artışının söz konusu olduğunu beyan etmiştim. Bu konuyla ilgili lafsımızla kastımız arasındaki bu farkı da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”

NE DEMİŞTİ?

Türkiye''deki hayat pahalılığıyla Avrupa ülkelerini kıyaslayan Akbaşoğlu, dün akşam canlı yayında "Sıkıntıları görmüyor değilim, sıkıntıları görüyorum, kabul ediyorum ve onun üzerine biz ne yapıyoruz onu anlatmaya çalışıyorum. Ancak Türkiye’de olanları, yaşadıklarımızı Avrupa''yla Amerika ile kıyas etmek gerektiğini söylüyorum. Sonuç itibariyle bunun sadece Türkiye’yi, Türk insanını etkileyen bir kriz olmadığını ve dolayısıyla bugün 150 euroya dolan bir poşet Fransa’da ve Almanya’da 750-800 euroya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında 6-7 kat artmış bir enflasyon var" ifadelerini kullanmış; söyledikleri sosyal medyada espiri konusu olmuştu. (AA)

İlgili Haberler