Beylikdüzü'nde 'hayır' çadırına engel

Beylikdüzü'nde 'hayır' çadırına engel
İstanbul Beylikdüzü'nde AKP ve MHP çadırlarının bulunduğu alana CHP'nin çadır kurmasına izin verilmedi. Büyük emeklerle kurulan çadırın vinçlerle kaldırıldığını gören bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Sözcü'nün haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, belediye kanununu gerekçe göstererek, Beylikdüzü'ndeki CHP’nin hayır çadırını bulunduğu yerden söktü.

Olay yerine gelen  CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer de yaşananlara tepki gösterdi.

“BIRAKIN HERKES ZULMÜ GÖRSÜN”

Konuyla ilgili konuşan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer de “Burada günlerdir biz çadırımızı kuruyor ve kaldırıyoruz. Biz böyle davranıyoruz ama AKP ve MHP çadırları sabit. ‘Onlar sabitlemişse biz de
sabitleyelim’ diye bugün arkadaşlarımızla karar aldık ve sökmedik. Ancak diğer çadırlar 5 buçuk metrelik olmasına rağmen bizim 4 buçuk metrelik çadırımız söküldü. Gerekçe olarak ise 785 sayılı Büyükşehir Kanunu gösterildi. Meğer bizim çadırımız prefabrik yapıymış ve kanunlara aykırıymış. Ben CHP’nin ilçe başkanı olduğumu ve çadırın sadece referandum propagandası amaçlı orada bulunacağını beyan etmeme rağmen izin verilmedi. Bize “kermes düzenlemeyeceğinizi nasıl bilelim” gibi bir gerekçe gösterildi. Biz de sökmelerine izin verdik. ‘Hayır diyenlere’ nasıl bir zulüm edildiğini herkes görsün diye” şeklinde konuştu.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri CHP’nin ‘hayır’ çadırını bulunduğu yerden söktü.  Çadır çevresinde toplanan yüzlerce CHP’li de bunun üzerine “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları eşliğinde Beylikdüzü Belediyesi önünde toplandı.