Beyoğlu'ndaki festivalde Devlet Tiyatroları iki oyunla sahne alacak

Beyoğlu'ndaki festivalde Devlet Tiyatroları iki oyunla sahne alacak
Devlet Tiyatroları, İstanbul "Beyoğlu Kültür Yolu Festivali"nde, "Binbir Gece Masalları" ve "Pinokyo" oyunlarını sanatseverlerle buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları'nın, 30 Eylül-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek İstanbul "Beyoğlu Kültür Yolu Festivali"nde iki oyun sahneleyeceğini duyurdu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Binbir Gece Masalları", 1 Ekim 2023 Pazar günü "Pinokyo" adlı çocuk oyunu, Beyoğlu'nun tarihi ve kültürel atmosferinde sahne alacak.

7000-10000-2695-2cb2fe96-96dd-446c-806f-dba5c0300306.jpeg

Christian Grau-Stef'in uyarladığı, Doğan Ertener ile Fatoş Urgancı'nın çevirdiği ve Funda Mete'nin yönettiği anonim bir eser olan "Binbir Gece Masalları", Şehrazat'ın Şehzade Şehriyar'a anlattığı masalları, Şehriyar'ın gözünden izleyiciye aktarıyor.

Carlo Collodi'nin yazdığı, Guglielmo Papa'nın oyunlaştırdığı, Füsun Ataman'ın çevirdiği ve Çağman Pala'nın rejisörlüğünü yaptığı "Pinokyo" adlı çocuk oyununda ise yaramaz bir kuklanın iyi bir çocuk olma yolunda yaşadığı maceralar konu ediliyor.