ABD Başkanı Biden'dan Afganistan açıklaması: Affetmeyeceğiz, unutmayacağız

ABD Başkanı Biden'dan Afganistan açıklaması: Affetmeyeceğiz, unutmayacağız
ABD Başkanı Biden, Kabil Havalimanı'ndaki saldırının faillerini affetmeyeceklerini belirterek, kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini söyledi. Biden, "Komutanlarıma saldırı planı hazırlamaları emri verdim" dedi.

Biden'dan Afganistan açıklaması: Affetmeyeceğiz, unutmayacağız

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil''deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı''nda düzenlenen terör saldırısında 12 ABD askerinin yaşamını yitirmesinin ardından Beyaz Saray''da bir basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına "Zor bir gün." ifadesiyle başlayan Biden, "Saldırı IŞİD/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır ve havalimanını koruyan Amerikan askerlerinin canını almıştır, bir kısmını da yaralamıştır. Ayrıca birçok sivil de yaşamını yitirmiştir" dedi.

TAHLİYE EDİLEN KİŞİ SAYISI 100 BİNİ AŞTI

Biden, gün boyunca Savunma Bakanlığı ile Washington, Afganistan ve Katar''daki kumandanlarla yakın temas halinde olduğunu vurgulayarak, 14 Ağustos''tan bu yana Afganistan''dan tahliye edilen kişi sayısının 100 bini aştığını kaydetti.

Hayatını kaybeden askerlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirten Biden, "Bu saldırıyı düzenleyenlere ve Amerika''ya zarar vermek isteyenlere mesajım şudur ki affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Sizi yakalayacağız ve bunun bedelini ödettireceğiz" diye konuştu

Biden, son haftalarda IŞİD’in Kabil Havalimanı''na saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirterek, bu nedenle de Afganistan''daki misyonlarını 31 Ağustos''a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söyledi.

"KOMUTANLARIMA SALDIRI PLANI HAZIRLAMALARI EMRİ VERDİM"

Afganistan''daki tahliyeleri de devam ettireceklerinin altını çizen Biden, "Teröristlerin bizim misyonumuzu durdurmalarına izin vermeyeceğiz. Tahliyeleri sürdüreceğiz. Aynı zamanda komutanlarıma IŞİD''in kilit varlıklarına, liderlerine ve tesislerine saldırı planları hazırlamaları emri verdim. Seçtiğimiz vakit, yer ve zamanda kuvvet ve hassasiyetle bu saldırıya yanıt vereceğiz. Bilmenizi isterim ki bu IŞİD teröristleri kazanamayacak. Amerikalıları kurtaracağız, Afgan müttefiklerimizi çıkaracağız. Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Biden, Afganistan''dan çıktıktan sonra da ülkeden ayrılmak isteyen Amerikalıları çıkarmak için yeni yollar bulacaklarını dile getirdi.

İlgili Haberler