Bilal Erdoğan'dan STK'lara: "Sırtımızı devlete dayamayalım"

Bilal Erdoğan'dan STK'lara: "Sırtımızı devlete dayamayalım"
Yöneticisi olduğu vakıfların AKP döneminde İBB'den büyük yardımlar aldığı ortaya çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Denizli'de katıldığı bir toplantıda STK'lara dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Denizli'de, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından düzenlenen 'Ege Buluşmaları' toplantısına katıldı. Yönetcicisi olduğu vakıfların AKP'de olduğu dönemde İBB'den israf olarak değerlendirilen bir oranda yardım aldığı ortaya çıkan Bilal Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Sırtımızı sadece belediye ve devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamaya çalışmalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mevzi olarak ihtiyacımız olduğu zaman başı sonu belli bir şekilde elbette yapılabilir." diye konuştu.

"KURUMLARIMIZIN İFTİRALARLA KİRLETİLMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ"

Bilal Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin kaybedilmesinin ardından kendisine yönelen vakıf eleştirilerine de üstü kapalı olarak şu şekilde cevap verdi;  "Karşılıklı bir iletişim yapmıyoruz. Biz bunu TÜRGEV'de yaşadık, ondan önce de Deniz Feneri'nde onu yaşadık. Ensar Vakfı'nda bunu yaşadık. Şimdi Türkiye'de Deniz Feneri çok başarılı işler yaparken, FETÖ ve Alman istihbaratının ortak operasyonuyla ciddi bir dosya hazırlanıp üzerlerine gidince bizim kendi insanımız bile Deniz Feneri'ne bağışları kesti. Aldığı bağışlar ve yardımlar 10'da 1'e düştü. Biz de sahip çıkmadık, kimse de sahip çıkmadı. 'Aman Deniz Feneri'ne sürtünürsem bana da bir şey olur mu? Sonra Ensar'a sürtünürsem bana birşey olur mu? Ondan sonra acaba Türgev'de adım anılırsa iyi olur mu?' Böyle böyle biz sürekli devamlı mevzi ve kurum kaybediyoruz. İmam hatiplerle ilgili hala bir mücadele veriyoruz. Kurumlarınızın itibarı öyle kolay kolay kazanılmış itibarlar değildir. Kolay kolay kazanılacak itibarlar değildir. Ensar Vakfı 40 yıllık kurum, İlim Yayma Vakfı 46 yıllık kurum, İlim Yayma Cemiyeti 70 yılına dayanmış bir kurum. Buraları böyle mevzi hadiselerle veya iftiralarla kirletmelerine izin vermemeliyiz. Kurumlarımızla ilgili çıkan şeylerde gönül rahatlığıyla savunmalıyız arkadaşlar."