Bilecik Belediye Başkanı istifa etti

Bilecik Belediye Başkanı istifa etti
Bilecik Belediyesine yönelik rüşvet operasyonundan sonra görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Serhat Kaya - Bilecik - YENİÇAĞ

Belediye yaşanan rüşvet olayı sonrası görevden uzaklaştırılan ve halen davasının devam etmesi nedeni ile görevden uzaklaştırması da devam eden Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Başkanlık görevinden istifa ettiği öğrenildi.

YARIN BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Semih Şahin'in Belediye Başkanlığından istifası sonrası yarın bir basın toplantısı düzenleyeceği ve detaylı açıklamalarda bulunulacağı da öğrenildi.

Bilindiği üzere Bilecik Belediye Meclisi Semih Şahin'in görevden uzaklaştırılması sonrası 2 defa Belediye Başkan Vekili seçmiş ve son olarak Belediye Başkan Vekilliği görevini Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkan adayı da olacağı konuşulan Melek Mızrak Subaşı yürütmekteydi.

Semih Şahin'in istifası sonrası Melek Mızrak Subaşı'nın da Başkan vekilliği sona erecek ve Belediye Meclisi bu dönemde 3. defa İYİ Partili Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya Başkanlığında olağanüstü toplanarak bu sefer 31 Mart gününe kadar Belediye Meclis Üyeleri arasından bir Başkan seçecek.bilecik-125-001.jpg​​​​​​​

İYİ PARTİ MECLİS ÜYELERİ BORÇL​​​​​​​ANMA YETKİSİ MADDESİNİ VETO ETMİŞTİ

2 Ocak tarihinde yapılan Ocak ayı Bilecik Belediye Meclisinde Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı tarafından gündeme getirilen İç Borçlanma yetkisi talebi AKP ve MHP Meclis Üyelerinin red İYİ Parti Meclis Üyelerin çekimser oyları ile meclisten geçmeyerek veto yemişti.

Maddenin meclisten geçmemesi üzerine Başkan Vekili Subaşı ile İYİ Partili Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya arasında tansiyon yükselmiş ve kısa bir tartışma yaşanmıştı. Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Meclis içinden kimin 31 Mart seçimlerine kadar Belediye Başkanı seçileceği ise merak ediliyor.

​​​​​​​fd.jpg​​​​​​​