Bilim insanları aşk iksirini buldu: İşte aşık etmenin formülü

Bilim insanları aşk iksirini buldu: İşte aşık etmenin formülü
Oxford Üniversitesindeki akademisyen ve doktorlar, başarısız evlilikleri kurtarmak için yeni bir ‘aşk iksirinin’ hangi kimyasallardan oluşması gerektiğini tespit etti. Ortaya çıkması beklenen aşk iksirinin üç ila beş yıla kadar üretilebileceği açıklandı.

GerçekGündem''den aktarılan bilgilere göre; Oxford Üniversitesinden yapılan açıklamalara göre, sanki filmlerden fırlamışçasına bir konu olan ‘aşk iksirleri’ gerçek olabilir. 

Oxford Üniversitesi''nden evrimsel antropolog Dr. Anna Machin, insan beyninde aşkı hissetmeye sebep olan dört kimyasal madde olduğunu açıkladı. Bu kimyasallar:

1- Dopamin

2- Serotonin

3- Beta endorfin

4- Oksitosin.

Machin, beyin kimyası hakkında aşkı bulma yeteneklerinizi geliştirmek ve ilişki kötüye gittiğinde aşık kalma olasılığınızı artırmak için belirli kimyasalların bir ilaç olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Machin, oksitosinin ticari şirketler arasında popüler olduğunu ve insanların flört ederken daha özgüvenli olmalarına ve âşık olmalarına yardımcı olabileceğini söyledi:

"Oksitosin, gece dışarı çıkmadan önce bir bardak enerji içeceği içmişsiniz gibi bir etki yaratıyor. Oksitosin de aynı şekilde bir ilişki potansiyeli bireyle ilk defa görüşmeden önce alındığında aşık olma ihtimalini arttırır. Benzer şekilde kötü giden ilişkilerde arayı düzeltmeye yarayabilir. Ancak bu konuyu çevreleyen çok fazla etik soru ve sorun var, bu yüzden araştırmalar muhtemelen uzun sürecek."

Machin’in dediğine göre oksitosin kullanılarak bir ‘aşk iksiri’ üretilebilir. Yani eğer etik sorunlar bir gün aşılırsa ve oksitosin temelli bir aşk iksiri gerçekten üretilirse ilişkilerinde sorun yaşayan çiftler için bilimsel bir çözüm yolu üretilmiş olacak.

İlgili Haberler