Bilim insanları ortaya koydu: Hastalıklarda mikropları söküp atıyordu. Meğerse koronaya bir faydası yokmuş

Bilim insanları ortaya koydu: Hastalıklarda mikropları söküp atıyordu. Meğerse koronaya bir faydası yokmuş
Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma, yeni tip korona virüs tedavisinde kullanılan antibiyotiklerin herhangi iyileştirici bir rolü olmadığını ortaya koydu.

AA’da yer alan habere göre, yeni tip korona virüs tedavi sürecinde farklı tip ilaçlarla hastalığını yarattığı belirtilerin önlenmesi amaçlanıyor. ABD’de yapılan bir araştırma, kaldırılan Covid-19 hastalarının yüzde 52’sinin antibiyotik kullandığını ancak bir faydası olmadığı gözlemlendi.

ABD''deki kar amacı gütmeyen The Pew Charitable Trusts organizasyonu tarafından yapılan araştırmada, antibiyotik alan hastaların yüzde 60''ının hastanede 4 gün veya daha fazla yattıkları kaydedilirken, antibiyotik kullanmayan hastalarda ise bu oranın yüzde 20 olduğu aktarıldı.

"ANTİBİYOTİK YAZILAN ÇOK AZ HASTADA BAKTERİYEL ENFEKSİYON OLDU"

Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili organizasyondan yapılan açıklamada, bu durumun çok endişe verici olduğunun altı çizildi.

Ne kadar çok antibiyotik kullanılırsa dirençli bakterilerin evrimleşerek antibiyotiğe daha uyumlu hale geleceği vurgulanan açıklamada, bunun sonucunda bakterilerin mevcut ilaçlarla tedavisi çok zor veya imkansız olan "süper bakterilere" dönüşecekleri belirtildi.

"HASTALARIN ÇOĞU GEREKSİZ KULLANDI"

Açıklamada, "Antibiyotiklerin Covid-19’u iyileştirmede rolü olmasa da ikincil bakteriyel enfeksiyonlardan endişe duyan doktorlar, Covid-19 hastalarına antibiyotik yazabiliyor. Fakat antibiyotik yazılan çok az hastada bakteriyel enfeksiyon olduğu görüldü. Bu da hastaların çoğunun gereksiz yere antibiyotik kullandığına işaret ediyor." denildi.