Bilim Kurulu toplantısı ne zaman. Bilim Kurulu toplantısından ne kararlar çıkacak

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman. Bilim Kurulu toplantısından ne kararlar çıkacak
Türkiye'de Ramazan ayının başlamasıyla yeni korona virüs önlemleri devreye girmesi bekleniyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısından ne kararlar çıkacak? İşte detaylar…

Korona virüs kısıtlamaları nedeniyle hafta sonu sokak kısıtlamaları ülke geneline yayılacak. Kafe ve restoranlar ise yalnızca paket servis verecek. Bu kararlar 2 hafta önce açıklanmıştı. Ancak, aradan geçen sürede her gün vaka sayılarında büyük artışlar yaşanmaya başladı. Bu nedenle, ek tedbirlerin gelmesi ve tam kapanma gibi konular gündeme geldi. Atılması gereken adımlar, Pazartesi ve Salı günleri yapılacak Korona virüs Bilim Kurulu ve kabine toplantılarında ele alınacak.

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN

Korona virüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 12 Nisan 2021 Pazartesi günü kritik bir toplantı gerçekleştirecek.

YENİ RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK

İllerdeki yüz bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren harita üzerinde değerlendirme yapılacak, yeni risk haritası çıkarılacak.

Amaç, Ramazan ayını fırsat bilerek insan hareketliliğini azaltmak, vaka sayılarını düşürmek. Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler Kabine toplantısında görüşülecek, 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

AŞILAMA SÜRECİ DEĞERLENDİRİLECEK

Korona virüs aşılamaları da toplantının gündeminde olacak. Sağlık Bakanlığı''nın hedefi Temmuz ayına kadar 20 yaş üstünün tamamını aşılamak. Bu noktada, toplantılarda, Türkiye''deki son durum ve yol haritası üzerinde durulacak.

Çin, Almanya ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından aşı tedariki ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak.