Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara koronada otomobil örneğini verdi ve ekledi yüz kat daha fazla

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara koronada otomobil örneğini verdi ve ekledi yüz kat daha fazla
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona aşısıyla ilgi çarpıcı bir açıklamada bulundu. Kara, otomobil kullanmak aşı olmaktan daha riskli olduğunu belirterek 'Aşıdaki risk otomobille bir yerden bir yere giderken aldığınız riskten yüz kat daha az' dedi.

Hürriyet muhabiri Musa Kesler'in haberine göre, bilim insanları aşıdaki riskin, hastalığın etkilerinden daha kötü olmadığını belirtiyor. Aşı olduktan sonra korumanın 2 hafta içinde başlayacağını vurgulayan uzmanlar bu süreçte maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiği uyarısı yapıyor.

Uzmanlar aşı sonrası öne çıkan ve her yüz kişiden iki ya da üçünde tespit edilen yan etkilerin ise kolda şişlik, kızarıklık, kolu hareket ettirememe bazen de yüksek ateş olduğunu belirtiyor.
Ancak bilim insanları bu yan etkilerden hiçbirinin hastalığın etkilerinden daha kötü olmadığını hatırlatıyor.

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara aşı ile ilgili “Aşıdaki risk otomobille bir yerden bir yere giderken aldığınız riskten yüz kat daha az. Yani otomobille bir yerden başka bir yere giderken alacağınız risk aşı vurulduktan sonra alacağınız riskten yüz kat daha fazla.” ifadelerini kullandı.+