Çocuklar korona aşısı olabilecek mi. Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı Mutant korona virüsün çocuklar üzerinde daha etkili olması sonrası virüse karşı koruyucu olan aşıları çocukların olup olamayacağı tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili konuşan Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Yetişkinleri bu süreçte öğrenme basamağında kullandık. Baktık ki onlarda her şey olumlu gidiyor, herhangi bir sıkıntı yok, bundan sonra artık çocuklarda uygulanabilir tarafına doğru geldik" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan koronadaki yeni gelişme ile ilgili flaş açıklama Çin'de dondurma örneklerinde koronaya rastlanması üzerine binlerce ürüne el kondu. Konuyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, gece yarısı Twitter'dan açıklamalarda bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara bu sefer müjde verdi. Kısıtlamaların kalkacağı tarihi açıkladı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr Ateş Kara, kısıtlamaların kalkmasını tek bir şarta bağladı. Kara, "Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak Şubat'ta rahatlayabiliriz" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan itiraf gibi aşı açıklaması. Elimizde net bilgiler yok diyerek uyardı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Kara korona aşısı ile zatürre ve grip aşısı olunabilir mi sorusunun yanıtını verdi. Kara, "Bugün için elimizde net bilgi olmadığı için 'ayağımızı yere sağlam basalım' diye arasındaki süreyi 14 gün tutalım, çok çok rahat edebileceğimiz olanak varsa 28 günü tercih edelim" ifadelerini kullandı.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara koronada otomobil örneğini verdi ve ekledi yüz kat daha fazla Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona aşısıyla ilgi çarpıcı bir açıklamada bulundu. Kara, otomobil kullanmak aşı olmaktan daha riskli olduğunu belirterek 'Aşıdaki risk otomobille bir yerden bir yere giderken aldığınız riskten yüz kat daha az' dedi.
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara korona aşısı olanların virüsü bulaştırma riskini açıkladı. İnaktif aşı mı mRNA aşısı mı güvenli. Aşı sonrası rahatlama ne zaman olacak Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüs aşılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Ateş Kara maskesiz hayat için ilk kez net tarih verdi. Aşı hakkında da merak edileni açıkladı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Türkiye'nin yüzde 60'ının Nisan'a kadar hızlı bir şekilde aşılanacağını belirten Kara, "Temmuz'da maskeler çıkarılabilir" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara haftalar sonra sessizliğini bozdu. Alınan sert tedbirlerin altında yatan gerçeği itiraf eder gibi açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan korona virüse karşı alınan yeni tedbirler, bugün itibariyle yürürlüğe girecek. Alınan yeni tedbirleri NTV'ye değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, önlemlerin sağlık sistemindeki yükün artmasının ardından alındığına dikkat çekti. Kara, sağlık sisteminin hizmet verebilir değerlerin sınırlarına yaklaştığını vurguladı.
Bilim Kurulu üyeleri ‘aman dikkat’ diyerek uyardı. Testi pozitif çıkanlar mutlaka yapsın. İkinci kez daha mı ağır geçiyor Korona virüs tedavisinde kullanılan Hidroksiklorokin ve Favipiravir ilaçları etkili olmuyor mu? Korona virüse ikinci kez yakalananlar hastalığı daha mı ağır geçiriyor? Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Levent Akın, Ateş Kara, Afşin Emre Kayıpmaz ile Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güner Sönmez bu soruları yanıtladı.
Ateş Kara Bilim Kurulu’nu utandıran gerçeği canlı yayında Ahmet Hakan’a açıkladı CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın konuğu olan Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, Hakan’ın vaka sayılarına ilişkin sorduğu soruya kafa karıştıran bir cevap verdi. Kara, vaka sayısı konusunda net olan bir bilgisi olmadığını dile getirirken, sadece belirli verileri görebildiklerini söyledi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara korona aşısının fiyatını açıkladı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk'te bir programa konuk oldu. Programda kısıtlamalar ve korona virüs aşısıyla ilgili konuşan Kara, "Aşılar Türkiye'de yüzde 99.9 ücretsiz olur" dedi.
Kritik Bilim Kurulu öncesi Ateş Kara’dan flaş açıklama. Yeni tedbir olacak mı? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, yarın toplanacak kurulda yeni tedbirlerin masaya yatırılacağını açıkladı. Kara, "Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre, gidişata göre konuşulacaktır" dedi.
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara açık açık ‘Korona bu şekilde kesin bulaşıyor’ diyerek altın tavsiyeyi verdi. Kış aylarında her şey buna bağlı. Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, kış aylarında kapalı ortamlarda sohbet edilme sürelerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Açık alanda yaklaşık 10, kapalı alanda ise 4 dakika karşılıklı konuşma, sosyal mesafe 1 metre bile olsa korona virüste bulaşı riski oluşturuyor” dedi.
Bilim Kurulu üyesi resmen duyurdu: "Böyle devam ederse" dedi ve olacakları söyledi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, önümüzdeki zamanlarda kısıtlamaların geri gelebilme ihtimali olduğunu dile getirdi. Kara, salgının bu şekilde gitmesi durumunda sağlıkçılar açısından meydana gelecek sorunları da söyledi.
Bilim Kurulu üyesi iki profesörden tokat gibi açıklama: 'Yanıldık, sonbahara hazır olun' Türkiye'de korona vakalarının görülmeye başlandığı 11 Mart'tan bu yana geçen zamanı değerlendiren uzmanlar yaz ayları konusunda uyarılarda bulundu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, toplum olarak ‘Virüs bitti, her şey normale döndü’ yanılgısına düşüldüğünü belirterek; "Önümüzdeki 2 aylık süreci iyi değerlendirmeliyiz" dedi. Prof. Dr. Haluk Eraksoy ise ‘Sonbahara hazırlanın’ uyarısı yaptı.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara açıkladı! İşte koronaya daha kolay yakalanan kan grubu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yaptığı açıklamada A kan grubu olanların Kovid-19'a yakalanma oranının daha yüksek olduğunu, 0 grubu olanların ise daha az olduğunu ifade etti.
Çin’de yeni bir virüs patladı, Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Koronadan beter olabilir Çin'de ortaya çıkan yeni grip virüsü için uyarıda bulunan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, "Bu virüsün özelliği, 3 farklı virüs barındırması. Bir değişim olup da insandan insana bulaşırsa o zaman tehlikeli." diyerek önlem alınması gerektiğini ifade etti.
Bilim Kurulu’ndan yasaklara dönüş için ilk sinyal Korona virüs tedbirlerinin kaldırılmasıyla vaka sayılarında artış görüldü. Yaşanan artışın ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeniden yasaklı dönem için ilk sinyali verdi.
Bilim Kurulu üyesinden korkutan açıklama: Vaka sayısı 2-3 gün daha artarsa... Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, Türkiye'de korona virüsü nedeniyle yeni vaka sayısının tekrar binin üzerine çıktığını ve bu artışın beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. Kara, rakamların yukarı doğru artması durumunda bu problemin daha ciddi olduğu anlamına geleceğini belirtti.
Hasta sayısı artıyor: Bilim Kurulu üyesi o tarihi işaret etti Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, son günlerde artan hasta sayılarını değerlendirdi. Yeni normalleşme süreci ile hastalar beklenenin üzerinde bir artışın olduğunu belirten Kara, "2-3 gün daha hastalar artış gösterirse, bu problemin daha ciddi olduğu anlamına gelir" dedi.
İşte milyonların beklediği haber: Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, aşının kullanıma gireceği tarihi açıkladı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşı çalışmalarının şu an 3. fazında olduğunu, bir sonraki fazda otoriteler tarafından onaylanma aşamasından geçeceğini paylaştı. Kara, "Şu an Faz 3'te olan aşının ekim, kasım ayı gibi kullanılabilme ihtimali görünmekte" dedi.
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan korkutan uyarı: Daha beter olur Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sona ermediğini hatırlattı. Kara, ikinci dalganın gelebileceğine dikkat çekti, maske ve hijyen uyarısında bulundu. Kara, "Vaka sayısı ve ölümler azalmış olsa da tedbiri bırakırsak ilkinden daha da ağır bir tablonun ortaya çıkma ihtimali çok yüksek" dedi.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Ateş Kara tarih verdi: İstanbul karantinadan ne zaman kurtulacak? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara , korona virüs salgını ile ilgili son gelişmeleri ve İstanbul ne zaman karantinadan kurtulacak sorularına yanıt verdi.
Prof. Ateş Kara müjdeyi verdi: Sıcak havalarda virüsün aktivitesi düşüyor! Bilim Kurulu üyesi Prof. Ateş Kara, yapılan bir araştırmanın sonucunda 25 derece üzerinde hava sıcaklığının korona virüs salgınındaki bulaşmada azalma sağladığını ve virüsün aktivitesinin düştüğünü söyledi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara canlı yayında uyardı: Vakalar tekrar artabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, iktidarın aldığı normalleşme kararı için uyarıda bulundu. Güney Kore'de önlemlerin gevşetilmesiyle vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Kara, Türkiye'de benzeri bir tablonun yaşanmaması için bireysel tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.
Prof. Dr. Ateş Kara'dan sevindirici haber Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüsün sivrisinekler ya da ev sinekleri ile bulaşmadığını belirten Kara, "Esas olarak konuşurken, öksürürken, hapşırırken ağız ve burnumuzdan çıkarttığımız küçük damlacıklar ile bulaşmakta" dedi.
Prof. Dr. Ateş Kara, aşı çalışmalarındaki yeni gelişmeyi duyurdu Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi , aşı çalışmalarında önemli bir aşamaya geçildiğini duyurdu.
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara uyardı ve ekledi: Önlemleri kaldırmak için daha erken Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye’de hasta sayısının azalmaya başladığını, ama alınan önlemleri kaldırmak için daha erken olduğunu, önümüzdeki 10-14 günlük verilerin önemli olduğunu söyledi.
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara müjdeyi verdi: "Yeni gelişme iyiye işaret" Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs vakalarında azalma olduğunu söylemek için erken olduğunu belirterek, "Bir veya iki gün daha azalmayla devam ederse o zaman diyebiliriz ki vaka sayılarımızda bir plato başladı" dedi.
Ateş Kara müjdeyi verdi: "Haziran başı gibi normale dönebiliriz" Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, NTV canlı yayınında korona virüs tedbirlerinin sıkı uygulanması halinde Mayıs sonu, Haziran başı gibi hayatın normale dönebileceğini söyledi.
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara açıkladı: Korona virüs iki kere bulaşır mı? Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüs tanı kiti için ağız ve burundan alınan örneklerden sağlıklı sonuç alınamayabileceğine dikkat çekerek, virüsün akciğerde kalabileceğini ifade etti.
Prof. Dr. Ateş Kara: "Risk çok ama çok büyüdü" Candaş Tolga Işık'a sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan hadiseleri yorumlayan Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, "Risk çok ama çok büyüdü. Sokağa çıkanlar mutlaka 14 gün karantinaya alınmalı" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, korona virüs aşısı için tarih verdi Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, her şeyin olumlu gitmesi durumunda aşının 6 ay içerisinde kullanıma sunulacağını söyledi.
Prof. Dr. Ateş Kara, Fatih Terim'in taburcu olmasını yorumladı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk canlı yayınında, korona virüs tedavisine evde devam edilecek Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Ateş Kara korona virüsün düşmanını açıkladı! Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, canlı yayında korona virüsün düşmanını açıkladı. Kara, virüsün güneşten ve deterjandan etkilendiğini ve parçalandığını savundu.
Korona virüs testi kimlere yapılacak? Ateş Kara açıkladı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüs testlerinin öksürük ve nefes darlığı olup burnu akmayan herkese yapılacağını ifade etti.
Ateş Kara korona virüs için Çin'den gelen ilacın adını açıkladı Korona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Habertürk canlı yayınında Çin'den gelen ve korona virüsü hastaları için kullanılan ilacın adını açıkladı.
Korona virüs için dikkat çeken uyarı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüsten korunmaya ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Korona virüs korkusu hızla yayılıyor Koronovirüs, insanlarda büyük bir panik oluşturdu. Herkes virüse karşı tedbir alayım derken, ruh sağlığından oluyor. Acıbadem Hastanesi'nden Uzman Psikolog Simru Kavak virüse karşı tedbir alırken ruh sağlığını korumanın yollarını anlatırken, Psikiyatrist-Psikoterapist Sinir Bilim Uzmanı Yalçın Güzelhan "Sosyal medyadan uzak durun, şuan da korku virüsten daha hızlı yayılıyor" dedi.
Corona virüste mesafe ne kadar önemli? Türkiye'de corona virüs vakasına rastlanılmasının ardından panik yaşayan vatandaşlar, hastalığın kaç metreye kadar bulaştığını merak etmeye başladı. Peki, corona virüste mesafe önemli? Hasta kişiye ne kadar yaklaşırsak bize de bulaşılır? İşte detaylar...
Türkiye'deki corona virüs vakasıyla ilgili yeni açıklama! Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'de görülen ilk corona virüs vakası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kara, kişinin karantina altında olduğunu belirterek, "Az kişiyle temas edip, çok fazla dışarıya çıkmayan birisi, o bakımdan şansımız var." dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara Çin aşılarındaki riski araba örneği vererek açıkladı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'den gelen Sinovac aşılarıyla ilgili dağıtımından önceki süreci anlattı. Aşıların dağıtımından önce testten geçeceğini belirten Kara, araba örneği vererek dikkat çeken tespitlerde bulundu.