BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı BİLSEM'de birçok öğrenci BİLSEM grup tarama sınavlarına katılıyor. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı BİLSEM sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM grup tarama sınavları 4 Ocak'ta başladı. Sınavlar ise 19 Nisan'da 202 tarihinde sona erecek. Öğrenciler ise internette BİLSEM sınav sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

BİLSEM grup tarama sınavları 4 Ocak – 19 Nisan arasında gerçekleştirilecek. Sınavların yapılmasının ardından BİLSEM bireysel sonuçları MEB'in resmi internet sitesinden açıklanacak. Öğrenciler sınav sonucuna öğrenci kimlik numarası ile sonuçlara ulaşabilecek.

SINAV NE ZAMAN

Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.