Binali Yıldırım gidecek, Berat Albayrak gelecek!

Binali Yıldırım gidecek, Berat Albayrak gelecek!
Can Ataklı, ilk kez Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ın dile getirdiği Binali Yıldırım'ın yerine Berat Albayrak'ın geleceği iddiasını köşesine taşıdı.

Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ın icraatlarından rahatsız olduğunu, yerine ise damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın düşünüldüğünü yazdı. Flaş iddiayı ilk kez Yeniçağ yazarı Ahmet Takan dile getirmişti. 

Ataklı'nın yazısındaki ilgili kısım şöyle:

"Ankara'daki "kulağı delik" haber kaynağım "bütün bu olanlardan sorumlu tutulan kişi Başbakan Binali Yıldırım, yakında günah keçisi olarak ilan edilmesi ve görevden azledilmesi kimseyi şaşırtmasın" dedi. 
Peki, Binali Yıldınm'ın da son kullanma tarihi geldiyse ve değiştirilecekse yerine getirilecek kişi kim? 
Kaynağım "aslına bakarsan" dedi "Daha ilk günden itibaren Erdoğan'ın gönlünde damat bey vardı. 
Ancak o koşullarda (damadını başbakan yaptı) Erdoğan son günlerde çok yakın çevresine "Başından hata ettim, ilk düşündüğümü yapacaktım" diyormuş."

ERDOĞAN MHP MİLLETVEKİLLERİNİ İNCELİYOR!

Can Ataklı'nın yazısının ikinci kısmında ise önemli bir başka iddiada bulundu. Ataklı köşesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasa referandumunda fire vermemek için AKP milletvekilleri dışında, MHP milletvekillerini de incelemeye aldığını yazdı. İşte o kısım:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda "son viraja" girildiğini konuşuyor artık. Sızan bilgilere göre "pürüzler" olmasına rağmen MHP'nin Erdoğan'a başkanlık yolunu açacak anayasa değişikliğine destek vereceğine inanılıyor. 
MHP'nin en az 14 kişiyle destek vermesi halinde referandum için gerekli 330 rakamına ulaşılıyor. 
Yeni başkanın oğluna bak; Türkiye'ye geyik vurmaya geliyor AKP kaynaklan Cumhurbaşkanlığı sisteminin referanduma gitmesi halinde kabul edilmesi kesin gibi. 
Ancak burada asıl karar verici olan bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan. 
Eğer Erdoğan 330'u kesin bulduğuna kanaat getirmezse bir bahane çıkanlacak ve anayasa değişikliği bir başka bahara kalacak. 
Erdoğan 330'un hiçbir şekilde bir kazaya uğramasını istemiyor. 
Saraya yakın kaynaklardan öğrendiğime göre işte bu nedenle Erdoğan tüm AKP ve MHP milletvekillerinin listesini istemiş. Bu milletvekilleri üzerinde titiz bir çalışma yapıyormuş. Gerek MHP'den gerekse AKP'den Cumhurbaşkanlığı sistemine oy vermeme ihtimali olan milletvekillerini saptamaya çalışıyormuş."

İlgili Haberler