Binali Yıldırım'dan makam aracı tepkisi: "İstesem de reddedemem"

Binali Yıldırım'dan makam aracı tepkisi: "İstesem de reddedemem"
AKP'nin İBB Adayı Binali Yıldırım, başbakanlığı döneminde tahsis edilen makam aracını seçim kampanyasında kullandığının ortaya çıkması üzerine, "İstesem de reddedemem" yanıtını verdi.

Seçim kampanyasına devam eden AKP'nin İBB Adayı Binali Yıldırım'ın kullandığı makam araçları tartışma yarattı. Başbakanlığı döneminde kendisine tahsis edilen makam aracını kullanmaya devam eden Yıldırım, konuyla ilgili eleştirilere "İstesem de reddedemem" yanıtını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kul hakkı yeniyor" ifadelerine yanıt veren Yıldırım, "Çünkü ben 15 Temmuz darbesini yaşamış bir başbakanım." diye yanıt verdi.

"BU DÜZENLEMELER BENİM DIŞIMDA"

Ben bunu esefle izliyorum. Benim hakkımda başka bir şey bulamayanlar şöyle böyle yaptı gibi hakikati olmayan şeylerle uğraşıyorlar. Ben 17 yıldır bu ülkeye hizmet ediyorum. Milyarlarca lira yönettim, her kuruşun hesabını verdim. Bundan sonra da vermeye hazırım. Olayları çarpıtmaya gerek yok. Bu ülkede başbakanlık yapan, Meclis başkanlığı yapan herkesin şahsına gece gündüz, 24 saat hiçbir kısıtlamaya mahal vermeden araç verilir. Kaldı ki ben bunları en asgari düzeye indirmiş durumdayım. Bu konuda haksız bir saldırıyla karşı karşıya olduğun için doğru dürüst koruma bile taşımıyorum. Bütün bu düzenlemeler benim dışımda yapılan düzenlemeler. Ben istesem de bunları reddedemem. Çünkü ben 15 Temmuz darbesini yaşamış bir başbakanım. Bu konuların gündeme getirilmesini kınıyorum.