Binali Yıldırım'dan Yeni Akit'e 'Aileyi Koruma' ödülü!

Binali Yıldırım'dan Yeni Akit'e 'Aileyi Koruma' ödülü!
İBB başkan adaylığı tartışmalara konu olan Binali Yıldırım, Bem-Bir-Sen'in düzenlediği ödül töreninde, 'çocuk gelin' söylemiyle tepkileri üzerine çeken Yeni Akit'e, 'Aileyi Koruma' ödülü verdi. Törende MHP'li Celal Adan'ın da yer alması dikkat çekti.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Çocuk yaşta evliliği savunan, kadına karşı şiddete önlem yasasına "Yuva yıkan yasa" diyerek itiraz eden Yeni Akit'e "Aileyi Koruma" ödülü verildi.

Bem-Bir-Sen'in düzenlediği ödül töreninde Yeni Akit'in ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı tartışmalara neden olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın vermesi dikkat çekti.

Törende dikkat çeken bir başka detay ise MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın da Akit'e ödülünü taktim etmek üzere sahneye gelen isimlerin arasında yer alması oldu.

ÇALIŞAN KADINLARA HAKARET

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Vehbi Kara, “Kadınlar Yuvalarına Dönmeli” başlıklı yazısında çalışan kadınları çok ağır bir dille hedef almış, "Ne kadar hayâsız olursa; mesleğinde o kadar başarılı sayılmaktadır" ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan Kara'nın köşe komşusu Zekeriya Say da, şiddete maruz kalan Sıla Gençoğlu'nun savunulmasını eleştirmiş, Gençoğlu'nun gündeme gelmesinin sebebinin "Azılı bir Ak Parti ve Erdoğan muhalif oluşu" olduğunu ileri sürmüştü. Gazete Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un şiddet mağduru sanatçıyı arayarak destek vermesini de sert bir dille eleştirmişti.

ÇOCUK GELİNE 'MAĞDURİYET' KILIFI

TBMM Başkanı tarafından 'Aileyi Koruma' ödülü verilen Akit gazetesi, çocuk gelin skandalını da ısrarla savunarak, ceza alan zanlıların affedilmesi talebini defalarca manşetine taşımıştı.

Kamuoyunun tepkisiyle AKP'nin rafa kaldırdığı yasanın yeniden gündeme getirilmesi çağrısında bulunan Akit, 18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesini 'genç evliler' diyerek masum göstermeye çalışırken, işi bir adım daha ileriye taşıyarak söz konusu skandal için Batı'yı örnek göstermişti.

İlgili Haberler