Bir babanın Doğu Türkistan feryadı

Bir babanın Doğu Türkistan feryadı
Doğan Erdoğan isimli bir vatandaş, Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne uyguladığı baskı ve zulmü anlatan video paylaştı.

Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı zulme tepkiler dinmezken, Doğan Erdoğan isimli bir vatandaşın Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü anlattığı video herkesi derinden etkiledi. Baba Erdoğan, eşini ve çocuğunu göremediğini baldızı ve kayınbabasının da toplama kampında olduğunu aktardı.

Erdoğan, yayınladığı videoyla sesini duyurmak isterken, vize talebinin kabul edilmediğini ve bu nedenle eşi ve çocuğunu göremediğini belirtti. Baldızının iki çocuğunun olduğunu belirten Erdoğan, kayınbabasının toplama kampına atılma gerekçesinin de kızını bir Türkiye vatandaşıyla evlendirmesi ve 2002'de okuduğu bir şiir olduğunu kaydetti.

Acılı baba Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Doğan Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde: TC vatandaşı Doğan Erdoğan. 1977 doğumluyum. 2016 yılında resmen evlendim. Eşim şu anda orada 2 yaşına girecek olan kızım var. Kızımı bir senedir göremiyorum. Defalarca İstanbul'da Çin Konsolosluğu'na gittim, vize başvurusunda bulundum. Vize vermediler. Ailemi göremiyorum. Kayınbabam ve baldızım bir senedir toplama kampındalar. Bir senedir haber alamıyoruz. Baldızımın iki tane çocuğu var. Biri dört buçuk diğeri altı buçuk yaşında. Kayınbabam şeker hastası. Kendilerine ulaşamıyoruz. En son benim kızımla dedesinin fotoğrafı var. Kayınbabamla beraber çektirdiğimiz bir fotoğraf var, Türkiye'ye geldiğim gün çektik. İki gün sonra onu alıyorlar, toplama kampına. Sebep kızını Türk vatandaşıyla evlendirmesi ve 2002'de okuduğu bir şiir yüzünden. Bir senedir kendisinden haber alamıyoruz. Ben yetkili yerlere, TC Dışişleri Bakanlığı ve Pekin Başkonsolosluğunu defalarca aradım, defalarca yazdım. 'Gereken yerlere müracaat ettik' diyorlar ama herhangi bir sonuç alamadık. Ben kayınbabamın ve baldızımın bir an önce ailesine kavuşmasını diliyorum"