7 çocuğun tecavüzü iddiaları nedeniyle görevden alınan müftüye veda yemeği! Bir de plaket verdiler

7 çocuğun tecavüzü iddiaları nedeniyle görevden alınan müftüye veda yemeği! Bir de plaket verdiler
Kuran kursundaki tacizin ardından geçici olarak açığa alınan Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar için veda yemeği düzenlendiği ve plaket verildiği öğrenildi. Acar, Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Veda yemeğinin videosu müftülük hesabından 17 Mart'ta paylaşıldığı görüldü.

Erzurum’un Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda 7 çocuğa yönelik istismar ve şiddet olayı ile ilgili şubat ayında soruşturma açılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği murakıbın raporu doğrultusunda, daha evvel açığa alınan 7 kişi vazifelerine iade edilmişti.

Bu gelişme sonrasında Erzurum Valisi Okay Memiş, tekrar soruşturma istemişti. Davaya bakan savcı da tecavüzlerin yaşandığı kuran kursu çalışanları hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

Valilik tarafından yürütülen soruşturmanın selameti için daha evvel vazifelerine iade edilen kuran kursu çalışanlarının tamamı ile birlikte Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar da açığa alınmıştı.

Acar’ın mart ayında Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atandığı öğrenildi. Acar’ın için müftülük tarafından bir veda yemeği de düzenlendiği ve plaket verildiği öğrenildi. Yemeğin videosu müftülüğün Youtube hesabından paylaşıldığı görüldü.

Videonun açıklama kısmında şu ifadeler yer aldı:

“Palandöken İlçe Müftüsü Abdulhalim Acar’ın tayini dolayısıyla, kurum personeli, iki yıldır birlikte görev yaptıkları ilçe müftüsü adına bir yemek tertip ederek veda programı düzenledi. Palandöken İlçe Müftülüğü personellerinden; imam hatip, müezzin kayyım, kadın/erkek Kur’an kursu öğreticileri’nin yoğun bir katılım sağladıkları ve programı tertip eden daire personelinin tam kadro hazır bulunduğu programa, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ağırman, İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız, İl Müftü yardımcıları Zeki Kaya ve Müseffa Akbulut, Yakutiye ve Aziziye İlçe Müftüleri Selim Şahin ve Ebubekir Bayrak, Din Görevlileri Dernek Başkanı Emrullah Kaçar, Diyanet-sen İl Başkanı Nurullah Ardahanlı, Diva-sen İl Başkanı Yusuf Karataş, ve bazı STK temsilcileri katıldı."

SİNİRDEN DUVARLARI YUMRUKLUYORUM

Gazeteci Mustafa Hoş da veda yemeği görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi. Hoş, "Videoyu izlerken sinirden duvarları yumrukladım. videodaki palandöken müftüsü abdülhalim acar. 7 çocuğa tecavüz edilen kuran kursunun bağlı olduğu kişi. ihmali nedeniyle açığa alınmıştı. ona veda yemeği yapmışlar ve plaketle uğurluyorlar. bunu da müftülük hesabından yayınlamışlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler