Burak Yılmaz milli takımı bıraktı

Burak Yılmaz milli takımı bıraktı
A Mili Futbol Takımı kaptanı Burak Yılmaz, Portekiz karşılaşmasının ardından yaptığı açıklama ile Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı.

A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz ile deplasmanda karşılaştı. İlk yarı Portekiz''in 2-0 üstünlüğü ile geçildi. Burak Yılmaz, 65. dakikada farkı 1''e indirirken, 85. dakikada ise penaltı atışından yararlanamadı. Kalan sürede kalesinde bir gol daha görerek sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan Milliler, 2022 Dünya Kupası''na katılamadı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Burak Yılmaz, Milli Takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

Tecrübeli futbolcu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Penaltıyı atsam 2-2 olacaktı ama atamadım. Nasıl atamadım, ben hala şok içerisindeyim. Çok üzgünüm. Bu benim son Dünya Kupası şansımdı, bugün itibarıyla bu da bitmiş oldu. Penaltı olunca ''kesin gol'' dedim ve ondan sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırmayı hiç düşünmediğim için hayal kırıklığı yaşadım. Özür diliyorum. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece uyumadan atacağım.

Kesin kararım. Milli Takım''ı bırakıyorum. Yeni jenerasyon, yeni yapılanma. Penaltıyla alakası yok. Bugün benim son maçımdı. Milli Takım kariyerime son noktayı koyuyorum.”

İlgili Haberler