Bir evladın en çaresiz anı: Annesini tutamadığını anlattı

Bir evladın en çaresiz anı: Annesini tutamadığını anlattı
İzmir'de otomobilde seyir halindeyken eşi ile tartışmasının ardından kapısını açtığı araçtan atladığı öne sürülen Emir C.'nin (36) ölümün ardından olayın şokunu yaşayan kızı Zeynep C. (10), kendisinin de araçta olduğunu belirterek, "Babam ile annem tartıştı. Annem kendini arabadan attı. Kapıyı tutmaya çalıştım ancak kucağımda kardeşim vardı. O nedenle kapıyı tam olarak tutamadım" dedi.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü önceki gün saat 21.30 sıralarında, arayan bir kişi,  Umurbey Mahallesi, Karşıyaka Caddesi, Ödemiş Sanayi Sitesi girişinde bir kadının minibüsten düştüğü ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri, 4 çocuk annesi Emir C.'nin cesedi ile  karşılaştı. Polisin ifadesine başvurduğu Emir C.'nin eşi Hüseyin C., "Otomobilde tartıştık. Eşim kapıyı açıp, 'Bıktım artık senden' dedikten sonra, araçtan düştü" dedi.

Polis çiftin yaşları 1 ile 10 arasındaki 4 çocuğundan Zeynep C.'nin de ifadesine başvurdu. Zeynep C. de ifadesinde, babası ile annesinin tartıştıklarını belirtip, "Annem minibüsün kapısını açtı. Ancak yanlışlıkla düştü mü yoksa kendisini mi attı anlayamadım" dedi.

Emir C'nin cesedi olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna  gönderildi. Emir C.'nin eşi Hüseyin C. ise savcının talimatıyla gözaltına alındı. Olayın, Hüseyin C.'nin eşi ve çocukları ile Demircili Mahallesi'nde yaşayan kayınvalidesini ziyaret ettikten sonra, kendi ailesini de ziyaret etmek üzere 58 AT 370 plakalı minibüsü ile Karakova Mahallesi'ne giderken olayın yaşandığı öğrenildi.

'KUCAĞIMDA KARDEŞİM VARDI, ANNEMİ TUTAMADIM'

Annesi gözlerinin önünde yaşamını yitiren Zeynep C. yaşadıklarını, "Büyüklerimizi ziyaretten dönüyorduk. Yolda babam ile annem tartışmaya başladı. Babam, anneannemin oturduğu evin satılmasını istedi annemden. Babamla, annem bu yüzünden zaten sık sık kavga ederlerdi. Yine öyle oldu. Annem evin satılmasını kabul etmeyip, kendini arabadan attı. Kapıyı tutmaya çalıştım ancak kucağımda kardeşim vardı. O nedenle kapıyı tam olarak tutamadım. Annem arabadan kendini atınca, fren yaptık. Galiba bir araba üstünden geçti. Bana, 'Dişleri kırılmış' dediler" diye konuştu.