Kişisel bilgileriniz Twitter'da satışa çıkmış olabilir

Kişisel bilgileriniz Twitter'da satışa çıkmış olabilir
Bir grup hacker Ocak ayında Twitter'daki güvenlik açığını fark etti. Bu hatadan yararlanmak isteyen hackerlar toplamda 5.5 milyon kişinin e-posta ve telefon numarası bilgilerini ele geçirdi. Yine bu bilgileri satmak isteyen hackerlar elindeki veriler için 30.000 dolar değer biçti.

Twitter her ne kadar son zamanlarda daha çok Elon Musk ile olan ticari anlaşmasıyla gündeme geliyor olsa da, geçtiğimiz Ocak ayında uygulamada güvenlik açığı olduğu iddia edilmişti. Bu doğrultuda Ocak ayında şirket veri tabanında bulunan bir güvenlik açığını fark eden hacker veya hackerlar yaklaşık 5,5 milyon kullanıcının e-posta ve telefon numarası bilgilerini ele geçirdiği ifade edilmişti.

Twitter her ne kadar bu konu hakkında yorum yapmasa da, hızlı bir şekilde söz konusu güvenlik açığının kapatıldığını ve bundan sonra da herhangi bir tehlikenin artık olmayacağını açıklamıştı.

TWİTTER''DAN ÇALINAN KULLANICI VERİLERİ SATIŞA ÇIKTI

Siber korsanlık tarzı faaliyetleriyle dikkat çeken bir forumda, söz konusu 5,5 milyon kişinin verileri satışa çıktı. Forumun e-ticaret bölümünde başlık açan bir kullanıcı, elinde Twitter’dan çekilmiş ve içlerinde ünlü isimler ve büyük şirketlere kadar milyonlarca kişinin e-posta ve telefon numaralarının yer aldığı hesap bilgilerinin olduğunu belirterek bu verilerin satılık olduğunu söyledi.

Söz konusu verilerin Twitter’dan çalınan veriler olduğunu doğrulandı. Fiyat olarak ise 30.000 dolar talep edildi.

İlgili Haberler