Bir yıldır vatandaşın durumu bu. Pazar tezgahından sorulan bu soru yetkililerin kulaklarında çınlasın

Bir yıldır vatandaşın durumu bu. Pazar tezgahından sorulan bu soru yetkililerin kulaklarında çınlasın
Korona virüs salgınının Türkiye’ye de sıçramasıyla birlikte sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ilk günlerde, bir vatandaşın sokak röportajında verdiği yanıtlar ülkenin durumunu ortaya koymuştu. Vatandaşın “Halk ne olacak? O masada 10 tane bakan vardı. Yani o masaya bir simitçi, bir börekçi ve bir çaycı koysaydınız. Bu üç kişi bu durumu düşünürdü. Sokağa çıkma yasağı tamam da halk ne olacak.” sitemi gündeme oturmuştu.

Sokak röportajında muhabirin “Hocam uzmanların evde kalın önerisi var. Siz neden dışarı çıktınız? Tezgahınızı açtınız?” sorusuna, hem öğrenci olan hem de Pazar tezgahında babasına yardım etmek zorunda olan vatandaşın cevabı “Abi valla uzmanlar tabii doğru söylüyorlar ama bizim bu şartlarda bu geçim zorluğunda evde kalmamız demek çok zor olur bizim için çünkü benim bir abim var yarın askere gidecek teslim olacak. Benim küçük kardeşim var yani onların geçimi annem var hepsi evde ekmek bekliyorlar abi. Biz babamla birlikte sabah 5’te kalkıp toptancı hale gidiyoruz. Ben öğrenciyim aynı zamanda kursa gidiyorum, okula gidiyorum, sabah gelip babamla birlikte burada tezgah kuruyoruz. Malı tek tek diziyoruz. Bizim hayatımız çok zor." şeklinde olurken, sözlerinde sokağa çıkma yasağında halkın düşünülmediğini de şu sözlerle belirtti:

“Tabii evde kalma çağrısına uymalıyız ama bizim durumumuz ortada yani, biz aç kalırız. Biz dün sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamada, ondan halkımıza bu kadar bütçe ayırdık, doğalgazı 6 ay erteliyoruz, elektrik faturasını karşılıyoruz gibi bütçe paketini beklerken onun bu engelleri duayla aşacağız demesi bizi gerçekten sarstı. Halk ne olacak? O masada 10 tane bakan vardı. Yani o masaya bir simitçi, bir börekçi ve bir çaycı koysaydınız. Bu üç kişi bu durumu düşünürdü. Sokağa çıkma yasağı tamam da halk ne olacak.”

Videoda pazar tezgahında olan meyve sebzenin fiyatları ve günümüzdeki fiyatları arasındaki olan fark da dikkatlerden kaçmadı. Tezgahta olan muzun kilosunun günümüzde 15 lirayı 16 lirayı bulurken bir yıl önce 7 lira olması ekonominin durumunu gözler önüne serdi.