Birinci skandal Meclis’te “Kuru ekmek yiyorsa aç değildir”, ikincisi Takvim Gazetesi, üçüncü skandal ise Yiğit Bulut’tan geldi. İYİ Partili Lütfü Türkkan paylaştı

Birinci skandal Meclis’te “Kuru ekmek yiyorsa aç değildir”, ikincisi Takvim Gazetesi, üçüncü skandal ise Yiğit Bulut’tan geldi. İYİ Partili Lütfü Türkkan paylaştı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un gıda fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Her şeyi devlet yapamaz vatandaş tüketim gücünü kullanması gerekiyor” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bulut’a “Jöleli konuyu bir adım öteye taşımış; - “Yemeyin..!” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, fahiş gıda fiyatlarıyla ilgili olarak "Her şeyi devlet yapamaz vatandaşın tüketim gücünü kullanması gerekiyor. Tüketimi kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter" dedi.

Yiğit Bulut, CNN Türk canlı yayınında Merkez Bankası''nın sattığı rezerv miktarına yönelik iddialara yanıt verdi.

Bulut, "Türkiye’nin hiçbir zaman satılabilir rezervi olmadı. Cumhuriyet tarihinde ''Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı'' diyenler rezervin ne olduğunu bilmeyenler, rezervin her zaman brüt olanına bakılır bütün dünya piyasalarında" açıklamasında bulundu.

“BAZI ÇEVRELER MANİPÜLASYON YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

Bulut, bazı çevrelerin manipülasyon yapmaya çalıştığını söyledi ve "Tamamen cehalet içinde bunu söylüyorlar. Çok üzülerek söylüyorum profesör titri olan bazı insanlar gerçeği bilmelerine rağmen TV’lere çıkıp bunu söylüyorlar" şeklinde konuştu.

“REEL BÜYÜYEN TEK EKONOMİ TÜRKİYE”

Salgın dönemindeki ekonomik verilere ilişkin de konuşan Bulut, "Ülkelerinin ekonomik göstergelerine baktığınız zaman Türkiye''nin büyümesine baktığınız zaman 2018-2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyasladığınızda pandemik riski göre reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye" ifadesinde bulundu.

Yiğit Bulut’un sözleri tepkilere neden olurken bir yanıt da İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi.

“YEMEYİN..!’ DİYOR”

Türkkan Bulut’un sözlerine yanıt vererek, “Mecliste biri “kuru ekmek yiyorsa aç değil demek ki” demişti, Jöleli konuyu bir adım öteye taşımış; -  “Yemeyin..!” diyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Takvim Gazetesi bugünkü manşetinde 10 maddede fazla para harcamadan alışveriş yapmanın tarifini yaptı. Takvim, 2020 yılında 365 günün 302’sinde ilk sayfadan emeklilere zam, ikramiye ve promosyon müjdesi vermişti. Takvim Gazetesi’nin o manşeti günlerce tartışılmıştı.

 

İlgili Haberler