Birleşik Arap Emirlikleri İsrail’den Beitar Jerusalem kulübünü satın aldı. Garip ilişkiler

Birleşik Arap Emirlikleri İsrail’den Beitar Jerusalem kulübünü satın aldı. Garip ilişkiler
İsrail'in Beitar Jerusalem kulübünün yüzde 50 hissesinin Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi'ne satılmasının ardından taraftarlar ikiye bölündü.

Sözcü'den Tarık Eryiğit'in haberine göre, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki diplomatik yakınlaşmanın futbola yansımaları sancılı oldu. İki ülke arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının ardından BAE Şeyhi Hamad bin Halifa El Nahyan, İsrail ekibi Beitar Jerusalem’in yüzde 50’sini satın aldı. Bu yatırım taraftarın bir kısmına umut aşılasa da, bazı kesimleri çok rahatsız etti. Özellikle  kulübün aşırı sağcı taraftar grubu La Familia, tesislerde protesto düzenledi. 
ARAP ŞEYHİ'NE SATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER 
Takımın antrenman tesisini basan La Familia üyeleri, ne oynanan kötü futbolu ne de alınan sonuçları protesto etti. Taraftarların tek tepkisi, kulübün bir Arap şeyhine satılması oldu. Grup üyeleri, stadyuma ırkçı sloganlar yazarak başladıkları tepkilerine, antrenmanda ırkçı sloganlar atarak kulübe Arap yatırımcı istemediklerini dile getirerek devam etti.

israil-2.jpg

Geçmişte benzer bir durumda yönetim ofisini ateşe verdikleri bilinen grup üyelerinin gösterilerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Oldukça sinirli olduğu gözlenen taraftar grubu üyeleri, sloganlarında ırkçılık içeren cümleler kullanmaya başladı. Kulüp Başkanı Moshe Hogeg’in antrenman tesislerine gelmesinin ardından gerilim iyice tırmandı.