Bitcoin yine rekor kırdı

Bitcoin yine rekor kırdı
En fazla rağbet gören kripto para birimi olan Bitcoin üç günlük düşüşün ardından yeniden yükselerek kendi rekorunu kırdı.

DHA’nın haberine göre, Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, önceki rekor düzeyinden geri çekildikten yalnızca üç gün sonra yeniden hızla tırmanarak, çarşamba sabahı erken saatlerde 28,579.59 dolar ile yeni bir tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü.
Yaklaşık 72 saat önce tırmandığı 28,365.63 dolarlık bir önceki zirvesini de aşarak yeni zirveye tırmanan Bitcoin'deki yıllık artış yüzde 295'i de aştı.
Analistlere göre, Bitcoin'deki hızlı tırmanışı, yıl sonuna doğru giderek artan kurumsal alımlar destekledi.
Bu kurumsal alımların arasında 25 milyon dolarlık alım yapan Anthony Scaramucci’s Skybridge Capital, 100 milyon dolarlık alım yapan MassMutual, değeri 5 milyon dolarlık makro fonun yüzde 10’una kadar alım yapan Guggenheim da var.
Analistler, özellikle yıl sonu yaklaşırken, bazı fon yöneticilerinin de önümüzdeki yıl çok daha hızlı yükselmesi beklenen Bitcoin'i, 2020 bitmeden önce alabilmiş olmak için acele ettiklerine dikkat çekiyor. Ayrıca analistler, Bitcoin alımlarındaki artışın arkasında yatan nedenlerden biri olarak da, ABD'de 900 milyar doları bulan ve daha da artması beklenen yardım çeklerinin dağıtımı için piyasaya bol miktarda dolar sürülecek olmasını gösterdiler.