BlackBerry yenilenerek geri dönüyor

BlackBerry yenilenerek geri dönüyor
Bir dönem efsane telefon olarak adlandırılan BlackBerry telefonları teknoloji gelişimine ayak uyduramayarak bir nevi piyasadan silinmişti. BlackBerry yenilerek geri dönüyor.

Özellikle 30’lu yaşlardaki insanların çok iyi bildiği BlackBerry telefonları bir dönem bir nevi ortalığı yıkıyordu. Hem kendine has tasarımı hem de kendine özgü uygulamaları ile üst segment telefonlar arasında ilk sıralardaydı. Ancak Android telefonları ve Apple’ın deparına karşı maalesef hiçbir tepki gösterememiş, yerinde saymıştı. Durum böyle olunca firma üretimini tamamen durdurma seviyelerine çekmişti.

Donanım  Günlüğü’nde yer alan habere göre, BlackBerry şimdi çıkışını 5G teknolojisi ile yapmak istiyor. Planlamalarına göre firma milyonlarca adet satış yapmayı hedeflemediği ancak spesifik yeni bir telefon çıkarmayı planlıyor.

Daha önce en son 2015 yılında Priv modelini piyasaya sürmüştü. Bundan sonra şirket, adını ve yazılımını başka üreticilere lisansladı. OnwardMobility, telefon üretmek için lisansı alan en son şirket olmuştu. Şimdi 2021’in ilk yarısında fiziksel klavyeli bir telefonu piyasaya sürecek.

Bu yıl içerisinde cihaz piyasaya sürülecek ancak hala doğru düzgün bir bilgi yok. Bu konuda sadece OnwardMobility, BlackBerry telefonu ile ilgili güncellemeler için esasen bir e-posta bülteni olan ‘Ön Teslim Programı” bilgisi yer alıyor. Program genel olarak belirli bir kesime yönelik olacak. Bunun ile ile ilgili son haberleri cihazın çıkış zamanı ve özellikleri kısmını da şirketin web sitesi üzerinden abonelik oluşturduğunuzda size ücretsiz olarak bilgilendirme sağlayacaklar.